Sport

2007.12.18. 00:12

Kaká kapta FIFA év labdarúgója díjat

<p>Az AC Milan brazil játékosát Kakát választotta meg a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) az év labdarúgójának.</p>

Kaká ezzel duplázott, néhány hete ő kapta az Aranylabdát is. A brazil irányító ezzel bezsebelte a két legrangosabb elismerést a labdarúgás világában. A szavazás második helyén az argentin Lionel Messi végzett, a harmadik pedig a portugál Cristiano Ronaldo lett.

Kaká most először kapta meg a FIFA év játékosa díjat ,amelyet hétfő este a FIFA zürichi évzáró gáláján vehetett át. A legtöbbször egyébként Zinadine Zidane és Ronaldo nyertek, mindketten három-három alkalommal. A 2006-os díjat Fabio Cannavaro nyerte.

A nőknél szintén brazil játékost díjaztak. A 21 éves Marta megvédte címét, másodszor vihette haza az elismerést. A FIFA Elnöki Díját is brazil labdarúgó nyerte, Pelé pályafutását ismerték el a díjjal. A Fair Play díjat idén a Barcelona együttese kapta. A katalán együttes ugyanis nagy összegekkel támogatja a rászoruló gyerekeket. A Barcelona nemrég szakított a hagyományaival és a csapat mezére felkerült az ENSZ Gyermekalapjának az UNICEF-nek a neve. A helyzet különleges, egyrészt, mert nem a szervezet támogatja a klubot, hanem fordítva, másrészt a Barcelona ezelőtt sosem viselt reklámfeliratot a mezén.

Kapcsolódó cikkek:

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!