Ezt nem így tanítják a betörőiskolában – Már a tetőnél elakadt a konyári srác

Ezt nem így tanítják a betörőiskolában – Már a tetőnél elakadt a konyári srác
© Fotó: police.hu
Tiszacsege – A tiszacsegei rendőrök elfogták azt a fiatalkorú fiút, aki a megalapozott gyanú szerint egy boltba akart betörni a tetőn át.

Egy férfi 2016. április 12-én reggel tett bejelentést a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenyég-irányítási Központjába arról, hogy egy tiszacsegei boltba ismeretlen a tetőt kibontva be akart jutni, de a boltból nem hiányzik semmi.


t12
Fotó: police.hu


A rendőrök a helyszínre mentek, ahol azt állapították meg, hogy hajnalban egy fiatalember bemászott a bolt udvarára, ahol a hátsó bejárat felett található előtetőn keresztül felmászott a tetőre és a cserepeket leszedve bejutott a padlásra.


t14
Fotó: police.hu


A fiú a födémet megbontotta, hogy be tudjon mászni a bolt eladóterébe, azonban a leeső törmelék miatt megszólalt a riasztó, így elmenekült onnan.


t13

Fotó: police.hu


A tiszacsegei rendőrök adatgyűjtést végeztek, aminek eredményeként azonosították és a településen elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható 15 éves fiút, majd előállították a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítottként kihallgatták. A nyomozók megállapították, hogy a fiatalkorú megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2016. április 12-én az éjszakai órákban egy tiszacsegei ingatlanon a garázsban lévő nyitott gépkocsiból készpénzt tulajdonított el.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a konyári lakossal szemben lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –