Sport

2018.04.17. 13:29

DVSC: figyelniük kell a PAFC sebességére

Debrecen - A DVSC a Puskás Akadémia otthonában játssza az odavágót szerdán a Magyar Kupa-elődöntőben.

Debrecen - A DVSC a Puskás Akadémia otthonában játssza az odavágót szerdán a Magyar Kupa-elődöntőben.

Érdekes mérkőzést vívott az elmúlt hétvégén a Loki a Ferencváros ellen a Nagyerdei Stadionban, noha az 1–1-es végeredmény ezt nem is tükrözi. Ami különlegességet adott a rangadónak, az a hangulat volt, ugyanis több mint tízezren szurkoltak a helyszínen, és a debreceni ultrák is alaposan kitettek magukért a lelátón. Emellett Könyves Norbert egyenlítő gólja sem volt mindennapi, ahogyan az sem, hogy Herczeg Andrást, a DVSC vezetőedzőjét Iványi sporttárs kiállította a 36. percben, és a lelátóra száműzte. Vagyis a hazai csapat közevetlen irányítása a Bücs-Györky pályaedző párosra maradt.

Valami megmozdult

– Tulajdonképpen csak nagyjából nyolc percet kellett nélkülöznünk Bandit, mert azt követően közvetlenül a kispad fölött foglalt helyet – nyilatkozta a Naplónak Bücs Zsolt. – Folyamatosan kommunikáltunk, úgyhogy meg tudtuk oldani ezt a problémát. Lehet, még kicsit jobb helyről, ám mindenképpen magasabbról nézhette a meccset, de nyilván könnyebb a kispad elől, a technikai zónából reagálni az adott szituációkra. Ráadásul – hála istennek – ezúttal 10 ezer nézőt kellett túlkiabálni, ami nem egyszerű feladat – fogalmazott a szakember, aki szerint a Fradi elleni teljesítményük lendületet adhat szerdára. A csapat ugyanis 20 óra 15 perckor a felcsúti Pancho Arénában MK-elődöntőt játszik a Puskás Akadémia FC-vel.

[poll id="1653"]

– Három hete valami megmozdult a mutatott játékunkban, kezdődött a szombathelyi pontszerzéssel, majd folytatódott a Honvéd és a Paks legyőzésével, és a Fradi elleni pontszerzéssel. Nyilván akadtak hibáink ezeken a meccseken, de ez benne van a futballban.

Szeretnénk ezt a tendenciát folytatni Felcsúton is, az a célunk, hogy olyan eredményt érjünk, amellyel reális esélyünk marad a visszavágón kivívni a továbbjutást”

– beszélt az elvárásairól Bücs. – Próbáltunk a lehető legjobban felkészülni az ellenfél játékából, de valójában a pályán derül majd ki, melyik csapat tud a másik fölé kerekedni. A támadóik, Knezevic, Henty vagy Perosevic életveszélyesek, de mindegyik csapatrészben minőségi labdarúgóik vannak. Van a játékosaikban sebesség, fontos, hogy ne szórjuk el a labdákat, mert nagyon gyorsan képesek védekezésből támadásba átváltani – mondta Bücs.

TN


A találkozót a Hajdú Online szerdán 20.15-től élőben közvetíti.


[related-post post_id="3830448"]

[related-post post_id="3830787"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!