szon-sportoldal

2008.05.22. 11:08

Krosszozók Kelet Kupája

<p>Nyírpazonyban kiváló pályán húzzák majd a gázt a kétkerekesek.</p>

Seres János nem hagyja annyiban! A népszerű egykori salakmotoros most egy másik kétkerekes szakágban rendez versenyt szombaton Nyírpazonyban, az Erdőföld utcában.

A hobbi motorosok 2004-ben  saját maguk hoztak létre egy sorozatot, amolyan "babgulyás" versenyként. Azt két év múlva már  a Kelet Kupa Hobby Cross sorozat futamain versengtek a motorosok. Az idei,  tíz futamból álló sorozat negyedik állomása lesz a szombati találkozó, amelyen tucatnyi nyíregyházi krosszozóért is szoríthatnak majd a nézők. Mivel megyeszékhelyünkön nincs ilyen egyesület, ők gyulai színekben indulnak majd. A hírek szerint az új pálya adottságai kiválóak, így izgalmas vetélkedésre van kilátás.Az edzések reggel kilenckor kezdődnek, a déli szünetet követően egy órakor rajtol a viadal több kilenc kategóriában, több mint száz motoros részvételével.

Kategóriák: 50-65 ccm (4éves kortól vannak itt "kis" versenyzők),  85 ccm  (a serdülők kategóriája 14 éves korig), 25 "B" kategória (az abszolút hobbystáké), 125"A", 250"B",  250"A",                 Senior 125 és 250 (a 37 év feletti "öregek" versenye akik még nagyon huzzák), Extra open (az élspotolók és a nagymenők kategóriája).

- Mán László -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!