Ezt hozza az idei Bárdos Szimpózium

Akt.:
Debrecen – Idén is okulhatnak a Bárdos Szimpóziumon a zeneművészetin.

Debrecen. Hangversenyekkel, előadásokkal, bemutató kóruspróbákkal kívánja segíteni az iskolai, valamint a felnőtt énekkarok munkáját, repertoárbővítését, a vezetők továbbképzését idén is a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kara a Bárdos Szimpóziummal. A március 11–13. között megrendezendő szakmai találkozóra az alsó- és középfokú ének-zene oktatás, a zeneművészeti képzés tanárait és a kórusvezetés szakembereit, valamint e pályára készülő fiatalokat várják. Az intézmény Bárdos Lajos Leánykara működésének 40. évfordulója alkalmából idén a rendezvény középpontjában e jubileum és a kórusmuzsika áll.

A nagy múltú csapat alapítója, Szesztay Zsolt előtt tisztelegve, felesége idén is emlékdíjat ad át alsó-, felsőoktatás és nemzetközi kórusverseny kategóriákban. Mint lapunknak írta, úgy tapasztalja az általa alapított elismerések úgy a hallgatóknak, mint a művészeknek, tanároknak örömére szolgál, megbecsülést, és motivációt jelent.

A magyarországi kórusélet megújításának érdekében előadásokat, pódiumbeszélgetéseket tartanak Berkesi Sándor, Ittzés Mihály, Mohay Miklós, Rozgonyi Éva, Tóth Péter és Szabó Dénes, valamint a fellépő karnagyok közreműködésével.

HBN


A részletes program itt olvasható.