Ezt hozta az Oxigén kupa hétvégi fordulója

Ezt hozta az Oxigén kupa hétvégi fordulója
© Fotó: Derencsényi István, archív
Debrecen – Az Oxigén Kupa idei második fordulója is rendben lezajlott, még sötétedés előtt összepakoltak. Azért ilyen későn, mert a Mezei Liga 2. fordulója is ott volt éppen.

Az Oxigén Kupán közel 600-an vettek részt. Most az időjárás és a pálya is sokkal jobb volt, mint az októberi esős fordulón. A segítők és önkéntesek összeszokott csapata előkészítette a versenyközpontot és a pályát. Ezúttal 5 országból érkezett külföldi önkéntesek is színesítették a versenyt. Az Oximókusok játékos bemelegítését egy spanyol testnevelő fiatalember vezette nagy sikerrel. A futamok után azonnal eredményhirdetés volt minden korosztályban, az érmeket városunk neves atlétái adták át.

A Mezei (cross) Futó Magyar Liga debreceni fordulóját a serdülő lányok kezdték 3000 méteres versenyszámmal, és az abszolút kategória felnőtt 10000 méteres futam zárta a pénzdíjas sorozat második fordulóját, melyen 130-an vettek részt.

A kiváló időrendnek köszönhetően a szurkolók egy látványos, gyors, és színvonalas versenyt láthattak.

A mezőnyből kiemelkedett Tóth Lili Anna (Dombóvár) junior korú versenyző teljesítménye, a sportoló 6000 méteren magabiztosan nyert az abszolút női és junior kategóriában is, ezzel várhatóan biztos résztvevője, és esélyese a decemberben Franciaországban rendezendő Mezei Futó Európa Bajnokság Junior számának. Kellemes meglepetést okoztak a teljes felnőtt magyar élmezőnyt felvonultató abszolút 10000 méteres távon versenyző utánpótláskorú 800 és 1500 méteres férfi versenyzők. Kovács Benjámin (20 éves) Újpest versenyzője végzett az első helyen. A Debreceni Pápai Márton (20 éves) 800 méteres síkfutó létére több perces egyéni csúcsjavítással az 5. helyen ért célba a versenyen.
Az érmeket Balczó András fővédnökünk és Rutkovszky Ede a MASZ ügyvezető igazgatója adta át.

– Friss Oxigén Alapítvány –