Ezt hozta a MEFOB első napja

Ezt hozta a MEFOB első napja
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Április 1-jén, pénteken tizenhárom egyetem diákjainak küzdelmével indult el a 2016-os Magyar Egyetemi-Főiskolai Vívó Országos Bajnokság. A tornának immáron hatodik alkalommal ad otthont Debrecen városa, helyszínét a Debreceni Egyetem Sporttudományi Oktatóközpont biztosítja.

Az esemény ünnepélyes megnyitóján Dr. Barcsa Lajos, Debrecen város alpolgármestere, Dr. Székely Mózes, a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség főtitkára és prof. Dr. Jávor András, a Debreceni Egyetem általános rektorhelyettese köszöntötte a versenyzőket. Ugyancsak jelen volt Asztalos Péter, Hajdúhadház alpolgármestere illetve az 1964-es olimpiai bajnok és Universiade-győztes Sákovicsné Dömölky Lídia, akit a ceremónia keretében 80 éves születésnapja alkalmából köszöntöttek a díszvendégek – közölték a szervezők.

A megmérettetés a férfi párbajtőrözők egyéni versenyével indult, ezt követően a női versenyzők léptek pástra. A nap zárásaként a csapatok küzdelmét láthatta a nagyérdemű. Egyéni küzdelemben 35 férfi, és 26 női párbajtőröző csapott össze.

A férfiak mezőnyének szoros döntőjében a PTE két hallgatója, az Universiade bronzérmes Berta Dániel (PTE) és Peterdi András (PTE) vívott az aranyért. Peterdi két tussal győzte le klubtársát. A dobogó harmadik fokára Serra Solt (DE) állhatott, felülkerekedve az Újvári Mártonnal (SZTE) vívott küzdelemben.

A női párbajtőr döntőben Bohus Réka (NKE) és Mihály Kata (DE) folytatott szintén kiélezett küzdelmet az aranyért, végül Bohus 3 tussal győzte le ellenfelét. A bronzéremért Felker Adrienn (NKE) és Mansouri Maja (PTE) csaptak össze, a mérkőzés Felker győzelmével zárult.

A bajnokság a csapatversenyekkel folytatódott. A férfiaknál a Pécsi Tudomány Egyetem Berta Dániel, Hesz Krisztián és Peterdi András összeállítású csapata állhatott a dobogó legfelső fokára, 45:38 arányban legyőzve a Óbudai Egyetem Káli András, Liszkai Tamás és Világosi Mihály alkotta trióját. A harmadik helyen a Budapest Műszaki egyetem csapata végzett 45:32-vel, Kovács Miklós Márton, Németh Viktor, Szabó Bence András és Valicsek Péter együttes versenyével. A Debreceni Egyetem csapata a hatodik helyen zárt.

A női csapatküzdelem dobogósa a Nemzeti Közszolgálati Egyetem hármasa lett, BOHUS Réka, FELKER Adrienn és RIGÓ Zsuzsanna 45:31 arányú győzelmével, a PTE BEN JABALLAH Dorra, HAJDÚ Réka és MANSOURI Maya alkotta csapat felett. A bronzérmet a Debreceni Egyetem BACSÓ Zsófia, MIHÁLY Kata és PÁRTOS Zsófia összeállítású csapata hozta el a 45:43 arányú BME-vel vívott szoros küzdelemben.Sporthírek