Ezért van pólós sapka a horvát szurkolókon

„Fényképezz le, hadd lássa az egész világ!”
„Fényképezz le, hadd lássa az egész világ!” - © Fotó: AFP
Egyre több horvát szurkoló rántott vízilabdás sapkát a labdarúgó-világbajnokságon, hogy ebben a fejfedőben nézze a mérkőzéseket. Hogy miért? Okolják a vízilabda-szövetséget, no meg Vedran Corlukát! – tájékoztat az nso.hu.

Önmagában feltűnő

A horvát pólós sapka már önmagában is feltűnő és jó szurkolói kellék, már ha valaki hozzájut ilyesmihez. A horvát válogatott ugyanis – a legtöbb vízilabdacsapattól eltérően, melyek a sportágban hagyományos, egyszerű fehér és sötét(kék) sapkákat használják megkülönböztető országjelölésekkel – átvette a piros-fehér kockás mintát a labdarúgóktól.

A másik ok Vedran Corluka, a horvátok 102-szeres válogatott védője. A hatalmas termetű bekk a 2016-os Európa-bajnokságon fejsérülést szenvedett a Csehország elleni mérkőzésen (2–2), és mivel sebei állandóan szétnyíltak, s a fej bekötése nem bizonyult elegendőnek, valamit tenni kellett. A horvát stáb rögtönzött ötlete: vegyen fel egy vízilabdás sapkát. Az UEFA a fülvédők eltávolítása, valamint a számozás és a szponzori feliratok letakarása után rábólintott a barkácsmegoldásra, Corluka pedig divatot teremtett a szurkolók körében a sapkával.

ÉKNSporthírek