Ezért ne hagyd nyitva soha a hálószobád ajtaját, amíg alszol!

Akt.:
Ezért ne hagyd nyitva soha a hálószobád ajtaját, amíg alszol!
Te zárt vagy csukott ajtó mellett alszol? Számos oka lehet annak, hogy valaki a nyitott ajtót válassza: például a háziállat szabad ki és be járkálása, vagy a fény beszűrődése, esetleg a bezártság miatti félelem miatt. Sok kisgyerek csak úgy tud elaludni, ha nyitva van az ajtó. De kiderült, ez cseppet sem olyan jó ötlet…

A New York-i Cold Spring Harbor tűzoltóság a Facebook-odalán egy bejegyzéssel világított rá, hogy akár életet is menthet a zárt ajtó: két fotót töltöttek fel – az első kép egy szoba ajtajának egyik oldalát, a második az ajtó ellentétes oldalát mutatja meg egy tűzeset után.

A bejegyzésben ismertették, hogy a bemutatott szoba égett oldalán tűz pusztított, míg az ajtó túloldalán, a hálószobában a lakók és egy kutya aludt. Az ajtó pedig nem engedte a hálószobába terjedni a tüzet.

– Szülőként tudom, milyen nehéz meggyőzni a gyermekeket, hogy csukott ajtónál aludjanak. Rengeteg előadást tartok iskolákban, hogy a gyerekeink is megértsék, milyen fontos a megelőzés – olvasható a bejegyzésben.

Forrás: borsonline.hu


A legtöbb embernek fogalma sincs arról, minek van egy alsó fiók a sütőjén. Azért, hogy onnan is sikálni kelljen a koszt? Nos, ha nem használtad, alighanem igen mocskos lehet már, úgyhogy igen, mielőtt használni kezdenéd, érdemes kitakarítani gyorsan. Sokan egyébként arra tippelnek, hogy mivel leh...

Címkék: , ,