Ezerötszázan 1500 kilométert tekertek

Akt.:
Ezerötszázan 1500 kilométert tekertek
© Fotó: Derencsényi IStván
Debrecen – Az JóBringázni akció során az országot körbejárva, egymást szakaszonként váltva több mint ezer kilométert tettek meg a bringások.

– A cívisvárosban mintegy 80 kilométer hosszú kerékpárút-hálózat segíti a biciklivel közlekedőket. Nemrégiben adtuk át a Mikepércsi úti részt, illetve most épül a a Vámospécsi úton. Emellett terveink közt szerepel, hogy további kerékpárutakat hozzunk létre, így többek között a Kishegyesi úton található Nyugati Ipari Pakhoz, valamint a város délkeleti részén található Diószegi úton – fogalmazott Komolay Szabolcs alpolgármestre vasárnap a JóBringázni program zárórendezvényén.

Az JóBringázni akció során csaknem 1500 biciklis az országot körbejárva, egymást szakaszonként váltva teker le egy hét alatt 1500 kilométert. Mint azt Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkár elmondta, a hagyományteremtő szándékkal megrendezett esemény üzenete az volt, hogy Magyarországon olyan kerékpárúthálózat épült ki, melynek köszönhetően több száz kilométeren keresztül lehet biciklivel közlekedni. Mindezt mi sem bizonyítja jobban, hogy 2010 óta országszerte összesen 535 kilométer hosszú bicikliút épült meg. Az államtitkár kiemelte, a rendezvény legnagyobb sikere, hogy egyetlen baleset sem történt.

HBN​