Ezer gyermek ünnepét tehetjük szebbé együtt

A Naplót kiadó Russmedia Kft. munkatársai az idén is csatlakoztak a csokigyűjtő akcióhoz
A Naplót kiadó Russmedia Kft. munkatársai az idén is csatlakoztak a csokigyűjtő akcióhoz - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A BAGE még várja akciójához a gyűjtőpontok, iskolák jelentkezését.

Kerek csoki, lyukas csoki, tejcsoki, mazsolás, mogyorós, fehér vagy töltött csoki – mindet várják a Bihari Állami Gondozottak Egyesülete, a Kőr Dáma Egyesület, a ColorPlay és a Debreceni Polgárőr Egyesület közös szervezésében idén is életre hívott csokigyűjtő akcióban, melynek a kezdetektől fő támogatója a Hajdú-bihari Napló szerkesztőségének kollektívája, illetve lapunk segítőkész olvasói.

Az elmúlt években több száz kiló édességgel sikerült már a nehéz sorsú gyerekek ünnepét szebbé varázsolni, s bízunk benne, hogy e szép hagyományt idén is folytatják majd velünk. Ahogyan megszokhatták, a csokigyűjtő ládika Dósa nádor téri székházunk ügyfélszolgálatán várja a kicsiknek szánt ajándékokat, akik a szorgos segítők által összeállított csomagokat december 15-én, a Lovardában tartandó, zenés műsorral egybekötött ünnepségen kapják majd meg.

Várják a csatlakozókat

Mint Buzás Lajos, a BAGE elnöke a Naplónak elmondta, szeretnék, ha a programba idén is bekapcsolódna számos köznevelési intézmény, közintézmény, civil szervezet, hatósági szerv és cégek. Változás azonban, hogy a csokigyujtes@bage.hu címre jelentkezett gyűjtőpontokra idén nem helyeznek ki ládákat (mert az a tapasztalatuk, hogy abba úgysem fér minden finomság bele). Ehelyett december 9–10-én a BAGE mikulása járja majd körbe a partnereket üres puttonyával, hogy összegyűjtse az ajándékokat. A főszervező elmondta, idén az óriás csokiládát a Csapó utcai bevásárlóközpontban találhatják az adakozó kedvű debreceniek. Buzás Lajos hangsúlyozta: tavaly ezer nehéz sorsú gyermek ünnepét sikerült szebbé varázsolni, így a cél, hogy idén is legalább ennyi apróságnak csaljanak mosolyt az arcára a nyalánkságokkal.

HBN​
hirdetés