Ezen a nyáron is sokan étkezhetnek ingyen Böszörményben

Hajdúböszörmény – A pródi gyerekeknek a tanyagondnoki szolgálat szállítja ki az ebédet.

Kötelezően ellátandó feladatként első alkalommal a 2015/2016. tanév tavaszi szünetében tette lehetővé Hajdúböszörmény önkormányzata az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést. Erre térítésmentesen a hátrányos helyzetű gyermekek jogosultak.

Helyben fogyasztották el több intézményben a gyerekek az ebédet, a településrészekre pedig ételes dobozokban szállították ki nekik. A déli meleg étel helyben való elfogyasztását preferálják, de ha erre – elsősorban az alkalmas helyiség hiánya miatt – nincs lehetőség, vagy a gyermek előre nem látható hiányzása, betegsége akadályozza, a szülő elviheti. Akkor összesen 645 adag ételt (amit a Hajdúböszörményi Városgazdálkodási Nonprofit Kft. állított elő) osztottak ki 215 igénylő részére.

Az idei nyárra a szünidei gyermekétkeztetést összesen 338 gyermek részére igényelte meg törvényes képviselője. Így ők június 16. és augusztus 15. között jogosultak ingyenes meleg ebédre, amit ismét több helyszínen fogyaszthatnak el – tájékoztatta a hajdú-bihari Naplót Kiss Attila polgármester.

HBN
hirdetés