Helyi közélet

2013.05.21. 14:51

Városrészi bulik

Debrecen - Június közepéig 19 helyen tartanak városrészi ingyenes családi rendezvényeket a cívis városban.

Debrecen - Június közepéig 19 helyen tartanak városrészi ingyenes családi rendezvényeket a cívis városban.Aki az elmúlt években járt már városrészi családi programon az tudja, hogy miért érdemes oda ellátogatni. Aki pedig még nem, az most megtudhatja, hiszen június nyolcadikáig a város több pontján is szervez ilyeneket a Debreceni Művelődési Központ.

Somogyi Béla, alpolgármester szerint, ezek célja a helyi kisközösségek és a családok erősítése. Miközben a gyerekek például az ugrálóvárban, kézműves foglalkozáson vezetik le energiáikat, addig a felnőttek megnézik a helyi zenekarok, csoportok fellépéseit. Közben pedig jót beszélgetnek azzal a szomszéddal, akivel lehet, hogy már hosszú évek óta néhány méterre élnek egymástól, de eddig csak látásból, vagy még úgysem ismerték egymást. Sok helyen főznek, sütnek is közben, recepteket cserélnek, utána pedig még össze is járnak, barátságok születnek.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában