“Ezek után nem is akarnék vele bokszolni, előttem leírta magát”

Török Ferenc (balra) és edzője, Váradi János
Török Ferenc (balra) és edzője, Váradi János - © Fotó: Magánarchívum
Debrecen – A rosszban is a jót keresi Török, aki immár decemberre készül.

Újra meghiúsult Török Ferenc meccse: a debreceni bunyós október 17-én lépett volna kötelek közé Budapesten, a Millenáris Teátrumban rendezett Felix Promotion-féle bokszgálán Sulák András ellen. Ám az összecsapás előtti napon, este nyolckor arról értesítették a Toby becenévre hallgató ökölvívót, hogy riválisa lebetegedett.

– Az első gondolatom az volt, hogy Sulák megijedt, félt kiállni ellenem, talán a Facebookon követte a felkészülésemet, és rájött, ő nem vette elég komolyan ezt a mérkőzést és engem. Ha valóban beteg lett volna, akkor korábban szólnak, nem este. Fordított esetben én biztosan így is vállaltam volna, ahogy volt is már erre példa. Ezek után nem is akarnék vele bokszolni, előttem leírta magát – adott hangot csalódottságának Török, aki azért próbálja pozitívan megélni a történteket.

– Az elvégzett munka ettől függetlenül nem vész kárba, bár jó formában éreztem magam, ezt még lehet fokozni. Ígéretet kaptam rá, hogy december 12-én biztosan ringbe léphetek, direkt több ellenfelet is lekötnek nekem, épp az ilyen helyzetek elkerülése végett. Addig is fejleszthetem a gyorsaságom, csiszolhatom a technikámat és javíthatom az ütőerőmet. Mindez jó, de azt sem lehet elfelejteni, hogy amíg nem meccselek, addig folyamatosan esek vissza a ranglistán, meg ugye a dolog pénzügyi része sem elhanyagolható, szinte mindent előröl kell kezdenem.

HBN–SZADÓ