Ezek az autós tippek egyszer talán téged is kihúzhatnak a bajból

Akt.:
Ezek az autós tippek egyszer talán téged is kihúzhatnak a bajból
© Fotó: Pixabay
A Bright Side összeállítása többek között a hirtelen jött defektre és a kesztyűtartó lehűtésére is megoldást nyújthat.

1. A kesztyűtartó, mint hűtő.

A modern autók többségében van egy tök jó kesztyűtartó-megoldás: egy szellőzőt megnyitva beléjük engedhető a légkondicionáló hideg levegője. Húst fagyasztani nyilván nem lehet benne, de arra épp jó, hogy lehűtsön pár üdítőt vagy szendvicset.

gc

Arról viszont megoszlanak a vélemények, hogy valójában mennyire is hasznos ez a minihűtő: egyesek szerint teljesen felesleges, míg mások kényelmes extraként tekintenek rá. Vannak, akik még direkt erre a célra gyártott csövet is beszereltetnek, hogy hűtőt varázsoljanak a kesztyűtartójukból.

2. Teleszkópos kerékkulcs.

Kerékcseréhez a jobb oldalon lévő eszköz a legjobb célszerszám. A kulcs könnyedén meghosszabbítható egy sima fémcsővel: ezzel a megoldással nagyobb erőt lehet leadni a csavarokra, így azok könnyebben kilazulnak.

wr

3. Defekt esetén jól jöhet egy csavar.

Sok sofőrnek lehet ismerős a helyzet, amikor egy autóstársuk figyelmezteti őket, hogy ereszt a kerék. A csomagtartójában viszont nem mindenki tart gumijavító szettet, így leggyakrabban az azonnali kerékcsere az egyetlen megoldás.

w4

Viszont ha van kéznél egy csavar, amit a lyukba tömhetünk, a gumi jó esetben legalább addig ki fog tartani, amíg elgurulunk a szerelőhöz. Viszont érdemes leszögezni: ez csupán szükségmegoldás, minél előbb kérjük a szakember segítségét!

4. Csavarhúzó az olajfeltöltéshez.

Ha félsz attól, hogy utántöltés közben kifröccsen az olaj, használj csavarhúzót. Ugyanazon az elven működik, mint a koktélkészítéskor használt kanál, csak itt még egyszerűbb a helyzet, a csavarhúzót ugyanis sokkal könnyebb megtisztítani.

oil

Fotók és forrás: Bright Side


A statisztikák szerint egy átlagos amerikai több mint másfél órát tölt naponta vezetéssel, de Európában, sőt, itthon is bőven vannak olyanok, akiknek az autó szinte a második otthonuk. Ezért teljesen érthető, hogy utazás közben mindenki szeretné komfortosan érezni magát. A most következő tippek ebbe...

New York - Videóra vették az autósok legrosszabb rémálmát: ott jött szembe egy sofőr, ahol nem jöhetett volna. A videó készítője egyszer csak arra lett figyelmes, hogy az egyirányú szakaszon egy sötét terepjáró halad a forgalommal szemben a belső sávban. Egy fehér szedán csak az utolsó pillanatba...