Ezek a mai fiatalok!

Még hogy a mai fiatalokat csak a hajnalig tartó bulik és fesztiválok érdeklik? Hogy közömbösek a világ dolgai iránt? Hogy egész nap csak interneten lógnak és semmi értelmeset nem csinálnak? Nos, ezekre a vádakra alaposan rácáfolt a Budapesten tanuló nyíregyházi egyetemista, akit annyira meghatott a székely-hídi gyermekotthonról látott film, hogy úgy döntött: gyűjtést szervez a számára. M. Magyar László jegyzete.

Mind többen csatlakoztak a jótékonysági akcióhoz, a barátok és az ismerősök mellett bekapcsolódtak más hallgatók is, hiszen a világhálón közreadott felhívás őket sem hagyta hidegen. Átérezték a hátrányos helyzetben élő partiumi magyar gyermekek sorsát, s volt, aki az ösztöndíjából, volt, aki a kisiskolások korrepetálásáért kapott pénzéből fordított egy-egy összeget erre a nemes és jótékony célra. Az összefogásnak és a hallgatók lelkesedésének köszönhetően pár hét alatt összegyűlt sok-sok ajándék.

Lélekben együtt éreznek az önzetlen adakozók a másik országban élő hátrányos helyzetű magyar gyermekekkel, emberségből, nemzeti összetartozásból pedig jelesre vizsgáztak ezek a mai fiatalok!

M. Magyar László

Címkék: , ,