Ezüstérmet nyertek a DEKE-s U20-asok

Ezüstérmet nyertek a DEKE-s U20-asok
A több játékosukat is nélkülöző debreceniek becsületesen helyt álltak.

A Országos Kosárlabda Bajnokság Fiú U20 B döntője zajlott Budapesten, a négy fináléba jutott csapat között ott volt a DEKE alakulata is. Az elődöntő során nagy csatában nyertek a debreceniek a három fővárosi vetélytárs nekik sorsolt egyikével, az ELITE Basket csapatával szemben, az aranyat azonban később elhappolta az orruk elöl a PEKOSI-Hegyvidék gárdája.
A Debrecenben zajló nyolccsapatos Kadet-döntőben volt érdekelt három játékos, aki a DEKÉ-ben is számításba került volna, így csak tizenegy emberrel vágtak neki a budapesti túrának a cívisek. Ráthonyi Tamás ezalatt a Ziccer Kengurukkal szerepelt ugyancsak országos fináléban, ezért ő sem tarthatott a kerettel, vagyis Kovács Balázs edző egyedül vitte a DEKÉ-t. Az elért második hellyel bejutottak az összevont nagydöntőbe, ahol két U20 A csoportos gárda mellett ők és a PEKOSI vitézkedik majd, illetve az Albacomp és a Paks együttese.
Az ELITE ellen szinte minden mutatóban hasonlóan szerepelt a két gárda, ám a több értékesített büntető a debreceniek felé billentette a mérleg nyelvét. Vas Viktor az ELITE-s Baross Kristóffal külön párbajt vívott a lepattanók terén, de pontszámban felülmúlta őt.
Az első helyért a PEKOSI gárdáját kellett volna legyőznie a debreceni srácoknak. Hiába szedtek azonban több lepattanót a hajdúságiak, illetve voltak sokkal hatékonyabbak a palánk közelében, mivel csupán egy triplát süllyesztettek el az ellenfél gyűrűjében, a budapestiek tíz hárompontosával szemben.
Így is siker a DEKE U20 B szereplése, mivel a döntő legfiatalabb gárdájáról van szó esetükben. Emellett, mivel a DEKE több korosztályos és NB I B-s felnőtt együttesében is szerepel az ifjak nagy része, az ő „lábukban volt” a szezon legtöbb meccse.
U20 B Fiú Kosárlabda Országos Döntő
Elődöntő:
 
DEKE–Elite Basket
90–84 (27–25, 19–19, 22–21, 22–19)
DEKE: Pék 17/12, Varga 11/3, Stekler 14, Lajsz 8, Vas V. 27. Cserék: Tóth V. 2, Kádár T. 9/3, Kenéz, Oláh D. 2. Edző: Kovács Balázs, Ráthonyi Tamás.
 
Döntő:
 
DEKE–PEKOSI   
67–78 (14–17, 15–19, 20–19, 18–23)
DEKE: Pék 2, Varga Á. 12, Stekler 11/3, Lajsz 6, Vas V. 25. Cserék: Tóth V., Kádár T. 3, Balogh I. 2, Kiss I. 2. Oláh D. 4. Edző: Kovács Balázs, Ráthonyi Tamás.
 
Végeredmény:
 
1. PEKOSI
2. DEKE
3. Bp. Honvéd
4. Elite Basket
 
Különdíjas debreceniek:
 
Legtöbb pont: Vas Viktor (52pont)
All-Star: Vas Viktor   
Legtöbb Lepattanó: Baross Kristóf és Vas Viktor (24)


További hírek a haon-sportoldal kategóriából