Sport

2014.03.27. 15:54

Mindenki győztesnek érezheti magát

Debrecen - A beérkező maratonisták serleget vehetnek át a Rotary Futófesztivál végén.

Debrecen - A beérkező maratonisták serleget vehetnek át a Rotary Futófesztivál végén.Rekordszámú résztvevővel rendezik meg március 30-án, vasárnap a IV. Rotary Futófesztivált a debreceni Nagyerdő szívében. A jótékonysági futással egybekötött, s mára a cívisváros legnépszerűbb utcai futóversenyévé vált verseny részleteiről sajtótájékoztatón számoltak be csütörtökön a Gyulai István Atlétikai Stadion Tribünépületében.

Sinali Sándor, a Rotary Club Debrecen elnöke elmondta, ez a klub legnagyobb rendezvénye, és azt is elárulta, a jótékonysági futás távja azért 1993 kilométer, mert ebben az évben alakult újra a Rotary debreceni különítménye.

Tóth Csaba (Debreceni Kilométerek SE), az esemény főszervezője arról számolt be, hogy a sok nevező miatt kissé változott az útvonal.

– Talán a várható jó idő okán ebben az évben minden eddiginél többen adták le a nevezésüket, ötezer körüli indulóval számolunk. Éppen a rekordszámú résztvevő miatt idén a táv kissé hosszabb lett, az útvonal valamelyest változott, és a rajtokon is variáltunk. A jótékonysági futás 9.30-kor startol a DVSC-pálya sarkától, a negyedmaraton 11 órakor, a félmaraton 11.05-kor, míg a maraton 11.10-kor indul a Gyulai István Atlétikai pályáról. Úgy tapasztaljuk, hogy a félmaraton a legnépszerűbb a futók között, ott mintegy ezer sportoló indul majd. Egy újdonsággal is készülünk, a maratoni számok résztvevői közül az összes befutó kapni fog egy kis serleget, így mindenki győztesnek érezheti majd magát.

Orendi Mihály, a Debreceni Sportcentrum Kft. ügyvezető igazgatója szerint ez a verseny az év egyik legfontosabb eseménye Debrecenben, egy igazi ünnepnap, melyre már csak azért is megéri kimenni, hogy lássák az emberek a másik mosolyát, örömét.

– A legnemesebb küldetés, mikor az embereket arra ösztönözzük, hogy egészségesen éljenek – hangzottak Misi bácsi szavai, aki közölte, a Sportcentrum ezúttal is harcban lesz a fődíjért, a félautomata defibrillátorért, amelyet a legnagyobb létszámban versenyző csapat vihet el.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!