Ez történik a testében, ha felhagy a húsevéssel

Akt.:
Ez történik a testében, ha felhagy a húsevéssel
© Forrás: metro.co.uk
Nem csak a súlyából fog veszteni, de még a testszaga is megváltozik.

1. Elkezd fogyni

Különböző tanulmányok egyértelműen kimutatták, hogy a húsfogyasztás hozzájárul a súlygyarapodáshoz, ezért ha valaki vegetáriánussá válik, gyorsan elkezd fogyni. Egy 2014-es kutatás, amely húsevőket, ritkán húsfogyasztókat és vegetáriánusokat vizsgált, rámutatott arra, hogy azok az emberek vesztik a legtöbb súlyt, akik egyáltalán nem esznek húst.

2. Kevésbé izzad

A húsevés hatással van a testszagra, ugyanis aki gyakran eszik húst, jobban izzad, mivel a szervezetnek többet kell dolgoznia az étel megemésztésekor. Különösen igaz ez a vörös húsokra. Egy 2006-os kísérlet során a szakemberek az vizsgálták, hogy a testszagok, hogyan változnak, ha az alanyok felhagynak a hús fogyasztásával. A kéthetes húsmentes időszakot követően arra jutottak, hogy akik nem ettek húst, azoknak kellemesebb az illatuk szemben azokkal, akik ez idő alatt fogyasztottak húst.

when-matty-does-his-signature-armpit-sniff
3. Kevésbé érezhet ízeket

A vörös húsok cinket tartalmaznak, amelynek a hiánya hatással lehet az ízlelésünkre, viszont ez annyira csekély mértékben jelentkezhet, hogy nincs miért aggódnia.

4. Fáradt lehet

Ha felhagy a húsevéssel, a vas hiányozni fog a szervezetéből, ezért fáradttá válhat, súlyosabb esetben meg is betegedhet. Érdemes olyan zöldségeket – leveles zöldségek, brokkoli, hüvelyesek – fogyasztania, amelyeknek magas a vastartalma.

5. Csökken a béldaganat kockázata

A WHO kutatása szerint a húsfogyasztás növeli a bélrendszeri daganatok kockázatát, ha pedig valaki alkoholt fogyaszt és dohányzik is mellé, ez a kockázat még tovább emelkedik. Egy 2015-ös tanulmány kimutatta, hogy a vegetáriánusok körében 22 százalékkal kevesebb a béldaganat kialakulásának esélye azokkal szemben, akik rendszeres húsfogyasztók.

6. Elkerülhető a szívbetegség

A húsfogyasztás és a szívbetegségek között kapcsolatot fedeztek fel a kutatók. Ugyanis a húsban karnitin található, amely a bélben található mikrobákkal kapcsolatba lépve szívbetegséget okozhat. A húsmentes élettel viszont csökkenthető a szívbetegségek kialakulásának esélye.

(Metro)

Címkék: , ,