Ez több mint egy mérkőzés

Korhut Mihály
Korhut Mihály - © Fotó: HBN
Debrecen – Korhut Mihály szerint függetleníteni tudják magukat az ellenséges közegtől szombaton Bukarestben.

Nincs olyan futballszurkoló hazánkban, aki ne tudná, hogy szombaton este hat órától az „év mérkőzése” vár a magyar válogatottra, Dárdai Pál szövetségi kapitány nemzeti tizenegye Romániával mérkőzik meg Európa-bajnoki selejtezőn Bukarestben.

Felkészült szakember

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, kedden csatlakozott a kerethez a DVSC-TEVA balhátvédje, Korhut Mihály, miután Vanczák és Simon sérülés miatt elhagyta a mieink telki edzőtáborát, azaz Varga Józseffel együtt most már két lokistának szoríthatunk.

– A válogatott technikai vezetője keresett telefonon, amint a készülékre pillantottam, már reménykedtem benne, azért keres, mert csatlakoznom kell a csapathoz. A hívására örömmel mondtam igent és nem sokkal később útra keltem – nyilatkozta portálunknak a huszonöt éves védő.

Korábban a válogatott keret majd’ minden tagja elismerően nyilatkozott az ideiglenesen kinevezett kapitányról, Dárdai Pálról, kíváncsiak voltunk rá, hogyan vélekedik a német Hertha BSC utánpótlásában is dolgozó szakemberről Korhut.

– Én is csak jót mondhatok Dárdai Pálról, aki nem hazudtolta meg önmagát, Németországban edzősködik, ugyanazt a profi, győztes mentalitást hozta magával ide is, amelyet Berlinben elsajátított. Emellett roppant felkészülten látott munkához, látszik, hogy pontosan tudja, milyen felállásban akarja sikerre vezetni az együttest, s ezt igyekszik átadni a játékosoknak is. A taktikai felkészítésen túl elmondhatom, hogy picit rövidebb, de nagyon pörgős edzéseket vezényel, szóval nagyszerű felfogásban dolgozik – adott hangot elégedettségének a labdarúgó.

Kellenek a pontok

A beszélgetés során az a kérdés is felmerült, milyen eredményt érhet el a magyar csapat a bukaresti Nacional Arenában.

– Az elmúlt éveket elnézve bizony nem sok babér termett a válogatott számára idegenben Románia ellen. Mivel rosszul kezdtük az Európa-bajnoki selejtezősorozatot, minden pontot meg kell ragadnunk, bárki is az ellenfél. Bár a döntetlen sem számítana rossz eredménynek, győzni szeretnénk Bukarestben, mert a cél az Eb-re való kijutás. Ráadásul a románok elleni meccs minden magyar ember számára kiemelt fontossággal bír – jelentette ki Korhut.

A hátvéd nem aggódik különösebben amiatt, hogy pokoli hangulat várható a stadionban szombat este.

– Nem gond, úgysem fogjuk érteni, mit kiabálnak – mosolyodott el Korhut. – Bár még nem futballoztam ötvenezer ellenséges szurkoló előtt, de általában nem szokott zavarni, ha szidnak a lelátóról. Függetleníteni tudom magam a közegtől és szerintem ez a válogatott keret minden tagjára is igaz.

HBN-TNSporthírek


hirdetés