Ez nem futball – A Bajnokok Ligája sem jár nagy anyagi haszonnal

Ez nem futball – A Bajnokok Ligája sem jár nagy anyagi haszonnal
A kézilabda nem futball, itt a Bajnokok Ligája sem jár nagy anyagi haszonnal – állítja Gellén András.

A DVSC-Korvexnői kézilabdacsapata két Bajnokok Ligája mérkőzésen van túl, s az egy hazai, illetve egy idegenbeli meccs után több kérdés is foglalkoztatja a szurkolókat. Gellén András, a csapatot működtető gazdasági társaság többségi tulajdonosa válaszolt a Napló kérdéseire.

A labdarúgó Bajnokok Ligája igazi kánaánt jelent azon csapatok számára, amelyek kiharcolják a részvételt. A kézilabdában is hasonló a helyzet? A BL-be jutással járt valami prémium az EHF részéről?

Gellén András: A labdarúgást össze sem lehet hasonlítani a kézilabdával. Ezen a szinten semmi sem jár a nemzetközi szövetségtől, sőt mi fizettünk oda 3800 eurót, amiből a három hazai csoportmeccsre küldik a játékvezetőket és ellenőröket. A televíziós közvetítésért sem kapunk semmit, korlátozva vannak a saját reklámjaink megjelenése is. Egy 80 oldalas füzetet kaptunk, tele ránk rótt kötelességekkel, például nem lehet a kézilabdapálya vonalain kívűl más a talajon, így például a Hódosban saját költségünkön kell a kosár- és röplabdapálya vonalazását eltüntetnünk.

Milyen a premizálás a BL csoportkörében?

Gellén András: Semmi sem jár a csoportmeccsekért, csak a végső győztes kap igazi díjazást. A helyezettek némi aprópénzt, példának okáért a legutóbbi sorozat elszámolása után a győriek 60 (!) eurót kaptak, miután az EHF által küldött 30 labda árát is levonták. A szövetség talán úgy van ezzel, hogy mindenki jó drágán eladja a BL-belépőket, s egy-egy ilyen csapathoz özönlenek a szponzorok. Mi se drágán, se sokat nem tudtunk eladni a jegyekből, s természetesen a szponzorok sem jönnek.

Végzett már kalkulációt, anyagilag hogyan zárhatja a BL-t a Loki?

Gellén András: Talán nem fizetünk rá. 479 bérletet adtunk el a csoportmeccsekre 5 ezer forintjával, s a Hypo meccsre még elment 1970 belépő 2 ezer forintos áron. A másik két hazai BL-meccsre 1200-1200 jegyet fogunk értékesíteni. Az így bejött körülbelül 11 millió forintból mintegy 2 millió ÁFA-t fizetünk az államnak, a maradék kilencből meg talán kihozzuk a három itthoni meccs megrendezését, a csapatok vendéglátását, s a mi 3 idegenbeli utunkat. Anyagilag nézve nem egy nagy kaland a Bajnokok Ligája a számunkra.

Eldőlt már véglegesen, hol játssza a csapat a még hátralévő két hazai meccsét?

Gellén András: A Hódos mellett az szólt, hogy a lányok egyöntetűen ott akarnak játszani, s azok a szurkolók is azt szeretnék, akik mindig ott vannak mellettünk. Akik szökőévente egyszer jönnek ki, azoknak most nem számít a szavazata. Anyagilag is jobban járunk a megszokott helyszínnel: bár kevesebbet belépőt tudunk értékesíteni, de egy csomó költséget megtakarítunk, ami a Főnix Csarnokkal jár, ráadásul utóbbiban már félig fel is adtuk a hazai pálya előnyét.

Két mérkőzésen vagyunk túl, hogyan látod az esélyeket?

Gellén András: A szezon előtt azt mondtam, hogy be kell jutnunk a BL-főtáblára, s ott a második vagy harmadik helyen kell végeznünk. Ez most is igaz, se elsők, se utolsók nem leszünk! Mindkét másik helyezés továbbjutást ér, csak más-más kupában folytathatnánk a nemzetközi megmérettetést; a második hely még BL-t, míg a harmadik pozíciót KEK-et jelent. Ha folytatni tudjuk a nemzetközi menetelést, mások lennének a lehetőségek és a terhek is. HBN-BN

A jövő héten már javíthatnak a lokista lányokTovábbi hírek a haon-sportoldal kategóriából

Sporthírek