Ez most nagyon nem ment a debreceni pólósoknak

Akt.:
Ez most nagyon nem ment a debreceni pólósoknak
© Fotó: Derencsényi István
Debrecen – Az igen gyenge napot kifogó Debrecen egy góllal, 9–8-ra alulmaradt.

Az újonc Miskolc együttesét fogadta a DVSE szerdán este a Debreceni Sportuszodában. A találkozó előtt egyperces néma csenddel emlékeztek meg a csapatok és a nézők a brüsszeli robbantások áldozatairól.

Mindkét együttest kapkodó, pontatlan játék jellemezett az első percekben, sorra maradtak ki a helyzetek a hazai és a vendég kapu előtt is. Végül a miskolciak szerezték meg a vezetést, az igen gólerős Petkovic talált be. Szerencsére nem sokat kellett várni az egyenlítésre, Sergi Mora volt eredményes, majd Hoppálnak hála már Varga Tamás tanítványainál volt az előny. A negyed utolsó percében egy szépen kijátszott akció végén Kincses hallatott magáról, igaz, Petkovic is újra villant, 3–2.

Nem indult jól a második etap, sorozatban három gólt lőtt a borsodi egylet: Njegovan, Somlai és Petkovic is sikeresen próbálkozott. A hajdúságiaknak ellenben semmi sem jött össze, sorra maradtak ki a lehetőségek. Végül csak megtört a jég, egy emberelőnyös helyzetet kihasználva, hosszas adogatás után Sergi Mora szánta el magát lövésre, 4–5. De még mielőtt újra egál lehetett volna, Hornyák távoli bombája talált utat magának a kapuba.

Megérdemelt vendég-siker

Rákapcsolt a folytatásban a DVSE, keményen védekeztek és támadtak a házigazdák, és Sergi Mora csökkentette a hátrányt. A miskolci hálóőr, Valics remek védéseivel azonban elbizonytalanította a cívisvárosiakat. Egy kis szerencsével újra kétgólosra hízott a miskolciak előnye, Somlai lövésébe még belekapott Lévai, de valahogy csak becsorgott a labda. Inkább a küzdelem dominált a harmadik játékrészben, nem igazán láthattak a nézők szép megoldásokat, az utolsó másodpercekben Pataki faragott a hátrányból, 6–7.

Emberelőnybe került a DVSE, és sikerült is kihasználni a lehetőséget, Sergi Mora egyenlített. Nem sokáig örülhettek azonban a Varga tanítványok, Hornyák megmozdulása után ismét a borsodiak álltak győzelemre. Elég gyenge napot fogott ki a Debrecen, de egy perccel a vége előtt így is sikerült egálra hozni az állást, Kincses közelről talált be. Úgy tűnt, megosztozkodnak a pontokon a gárdák, ám pillanatokkal a vége előtt Milicic megszerezte a győzelmet az MVLC-nek.

HBN


DEBRECEN–PANNERGY-MVLC
8–9 (3-2, 1-4, 2-1, 2-2)

Debreceni Sportuszoda, 400 néző. Vezette: Kun Gy., Petik A.

DEBRECEN: Lévai M. – Kállay M., Pataki G. 1, Süveges M., Szőke Sz., Sergi Mora 4, Halek M. Csere: Müller M., Smitula G., Hoppál G. 1, Kuncz T., Kincses A. 2, Babay Á. Edző: Varga Tamás.

MISKOLC: Valics B. – Tóth M. L., Hornyák O. 2, Somlai T. 2, Jakab D., Milicic M. 1, Petkovic M. 3. Csere: Madaras M., Kovács Z. Á., Hegedűs I., Kerschbaum N., Njegovan A. 1, Takács J. Edző: Dr. Sike József.

Gól – emberelőnyből: 14/2, ill. 6/4.
Gól – büntetőből: 0/0, ill. 0/0.
Kipontozódott: – , ill. Tóth Máté László, Hegedűs István, Jakab Dániel.