Ez még nem az igazi…

Ez még nem az igazi…
Második törökországi edzőmérkőzésén 2-1-es vereséget szenvedett a DVSC-TEVA.

– Szombaton délután került sor a második felkészülési meccsére a Lokinak, az ellenfél a szlovén pontvadászat listavezetője, az FC Koper volt. A csütörtöki, Novoszibirszk elleni meccsel ellentétben ezúttal szikrázó napsütés és kellemes hőmérséklet várta a csapatokat, ennek ellenére nem kezdett álmosan egyik csapat sem. A Debrecen volt az aktívabb, az apróbb sérüléséből visszatért Rudolf mindjárt az elején gólt szerezhetett volna, de centikkel elvétette a jobb alsó sarkot.

A félidő közepe felé átvette az irányítást a Koper és egy tértölelő kapuskirúgást követően megszerezte a vezetést. A játékrész hátralévő perceiben kiegyenlített küzdelem folyt a pályán, de komolyabb helyzetig már egyik gárda sem jutott.

Bombagól a végén

A szünet után megváltozott a játék képe: a Loki mindent megtett az egyenlítésért és igyekezetét siker koronázta. A könnyebben megsérült Feczesint váltó Coulibaly adott remek labdát az ugyancsak csereként beálló Rezesnek, aki a védők közül kilépve egyedül törhetett kapura, ügyesen eltolta a labdát a kapus mellett, aki buktatta őt. A jogos tizenegyest Rudolf váltotta gólra, a balra vetődő hálóőr mellett a jobb alsó sarokba helyezett.

Az egyenlítő gól után sokáig úgy tűnt, marad a döntetlen, ám a Koper egy nagyszerűen eltalált, bal felsőbe zúdított lövéssel végül megnyerte a meccset.

A DVSC egy komoly játékrerőt képviselő csapattól szenvedett szoros vereséget, a hajdúságiak futballján érezhető volt, hogy még nincsenek a legjobb formában. Arra majd a bajnokságban lesz szükség.

Jegyzőkönyv

DVSC-TEVA – FC Koper (szlovén) 1-2 (0-1)

DVSC: Polekszics – Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Laczkó – Szakály (Dombi 60.), Kiss (Rezes 63.), Ramos (Szélesi 60.), Czvitkovics – Feczesin (Coulibaly 43.), Rudolf (Bódi 75.)
Gól: Rudolf (65., 11-esből), illetve Brulc (30.), Rajcsevics (85.)