Ez is csak egy játszma

Remélem, azt senki sem remélte, hogy Szél Bernadett, Szilágyi György és Harangozó Tamás rogánozásában Orbán Viktor bármilyen csekély mértékű egyetértést is mutat majd. Természetesen Orbán megvédte miniszterét úgy, ahogyan azt a Fideszben szokták: tömören, ellentmondást nem tűrően. Kovács Zsolt jegyzete.

Nincs is ezzel semmi gond. Ez (is) a dolga Orbánnak, tette is! Mégpedig egyértelmű választóvonalat húzott a teljesítményt, a munkát, a haladást preferáló kormányoldal és a moralitás mocsarában tévelygő ellenzék között. A „jó” és a „rossz” harcához ezúttal a Rogán-ügyek adták az apropót. Ismét elbeszéltek egymás mellett a politikai oldalak. A miniszterelnöki kabinetiroda vezetőjének ügyét az ellenzékiek morális, a legfőbb miniszter materiális szempontból ítélte meg. A két pályán mozgó kommunikációnak pedig egyértelmű következménye, hogy jottányit sem közelítettek az álláspontok.

Ez az állapot érdeke mindkét oldalnak, hiszen ez élteti a politikai ellenfeleket, szerintem. Hiszen, ha közelednének, egy idő múlva szükség sem lenne pártpolitikára, pártpolitikusra. Önmagának pedig ki ellensége?

– Kovács Zsolt –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdetés