Ez férfimunka volt, csajok!

Ez férfimunka volt, csajok!
Ez férfimunka volt, csajok! - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A szezon eddigi egyik legnagyobb diadalát aratták a debreceniek a Siófok ellen pénteken este.

Az orvosok és gyógyszerészek biztosan nem olyan kúrát javasolnak a szívbetegeknek, mint amit a hajdúsági drukkerek átéltek a Hódosban: lényegében egy hatvan percen át tartó idegőrlő találkozó legeslegvégén, időn túli hétméteressel dőlt el a DVSC-TVP-Aquaticum–Siófok bajnoki összecsapás. Mondjuk nagyban javítja a helyzetet, hogy a Debrecen diadalmaskodott 31–30-ra!

Felváltva vezettek

A cívisvárosi találkozó favoritja a remek játékosállománnyal rendelkező, legjobb négy közé pályázó Siófok volt, ám valahogy benne volt a levegőben, hogy a piros-fehérek meglephetik a Balaton-partiakat. Persze ehhez bravúr kellett, s mint utóbb kiderült, olyan tartás és küzdeni akarás, ami a legnehezebb pillanatokban is új erőt adott a cíviseknek.

Rendesen potyogtak a gólok a találkozó elején, felváltva vezettek a csapatok, de igazán elhúznia egyik félnek sem sikerült, egészen a játékrész derekáig. Ekkor a vendégek megléptek négy találattal (22. perc: 10–14), ám a végjátékban felzárkóztak a hazaiak, s végül 15–17-et mutatott az eredményjelző a szünetben.

Küzdöttek, mint Rocky

A pauza alatt abban reménykedtek a drukkerek, hogy feljavul a hazaiak kapusteljesítménye, ami végül teljesült is, hiszen a csereként pályára lépő Lajtos Nóra több fontos labdát is fogott. Ennek is köszönhető, hogy a DVSC a második félidőben is partiban volt Orbán Annamáriáékkal.

Karnikék ledolgozták a hátrányt, átvették a vezetést (21–20), de a Siófok újra fordított. A Debrecen úgy küzdött, mint Rocky Balboa, hiába jöttek a pofonok, a lokisták mély levegőt vettek, s újra nekidurálták magukat az ellenfélnek – nagyon sokszor. Több alkalommal is döntő helyzetben remegtek meg a hajdúsági kezek, ám soha nem adták fel a harcot Varsányiék!

Az 57. percben még 29–30 volt az állás, ám Sopronyi egyenlített, sőt 21 másodperccel a vége előtt a győzelemért támadhatott a Debrecen. Az attak végén Szilágyi hiába lőtt a kapuba, a játékvezetők nem adták meg a találatot, helyette büntetőt ítéltek, s közben a rendes játékidő lejárt. A hetes nem volt jó előjel, hiszen Sopronyi és Karnik már kihagyott egy-egy büntetőt, ám ekkor Kudor kezében volt a labda. A Loki csapatkapitánya higgadtan túljárt Pastrovics eszén, s ezzel a góllal 31–30-ra nyert a DVSC!

Talán mondanunk sem kell, a gól pillanatában elszabadultak az indulatok a Hódosban, s a szurkolók hosszú percekig ünnepelték a parádésan küzdő győztes csapatot! A Varga-tanítványok ezzel a sikerrel nagy lépést tettek a középházba!

A DVSC legközelebb kedden, a Győri Audi ETO vendégeként lép pályára Magyar Kupa találkozón.

HBN-BN

TÉNYEK

DVSC-TVP-AQUATICUM–SIÓFOK KC-GALERIUS FÜRDŐ 31–30 (15–17)
Debrecen 1400 néző. V: Bonifert, Oláh V.

DVSC: Horváth-Pásztor – Slakta, KARNIK SZ. 5, GORILSZKA 3, SISKA 4, KUDOR 9 (1), Kelemen. Csere: LAJTOS (kapus), Bárány, Marincsák, VARSÁNYI 4, Sopronyi 3, SZILÁGYI Á. 3. Edző: Varga József

SIÓFOK: Pastrovics – SUCH 5, SZEKERCÉS 5, WÖRZ 4, Szabadfi 2, ORBÁN A. 8, Erdősi 3 Csere: Németh Cs. 1, Piedade, Szalai 2, Deáki. Edző: Golovin Vlagyimir

Az eredmény alakulása. 6. p.: 4–4. 12. p.: 9–7. 17. p.: 9–11. 22. p.: 10–14. 37. p.: 20–20. 47. p.: 23–25. 53. p.: 27–27. 57. p.: 29–30.
Kiállítások: 2, ill 12 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 3/2


MESTERSZEMMEL

Varga József: – Hatvan percig dolgoztunk ezért a győzelemért és az utolsó pillanatban is helyén volt a szívünk!

Golovin Vlagyimir: – Mindent megtettünk, de a végén nem volt szerencsénk.Sporthírek