Ez az est nem csak „szóbeszéd”

Az elődöntőnek az Apolló mozi adott otthont
Az elődöntőnek az Apolló mozi adott otthont - © Fotó: Derencsényi István
Debrecen – A döntősök a jövőről szövegelnek, a többieknek nyitva áll az ajtó a mikrofon előtt.

Tíz slammer méri össze a tudását a DebreSlam éves nagy versenyének döntőjén április 27-én, pénteken a Conca teraszán. A cívisváros slam poetry klubjának soron következő eseménye – az Apolló Moziban rendezett után – ismét az összművészetiség jegyében telik: a fellépők mögött ezúttal Marczin I. Bencze képzőművész egy helyspecifikus installációját lehet látni.

Kacatküldetés

A szervezők környezettudatosságra és kreativitásra sarkallva, arra kérik a vendégeinket, hogy hozzanak magukkal otthonról egy személyes „kacatot”, amivel feldíszíthetik a színpad környékét. A verseny előtt 18 órától open mic-ot tartanak, azaz bárki mikrofont ragadhat és slammelhet tét nélkül, ám nyitott füleket és közönségértékelést kapva.

HBN


A debreceni slam poetry közösségről, illetve eseményeikről további információ a Facebookon.


Fotó: Derencsényi István
Debrecen - A DebreSlam ikonikus debreceni helyszínen, az Apolló Moziban tartotta az éves nagy versenyének selejtezőjét szerdán. A miliőhöz illő téma, azaz a snitt sok slammert megihletett. Az immár ötödik megméretésen tizenöt versenyző indult, közülük tíz szövegelő produkcióját juttatta tovább a ...