Ez a való világ

Felcsút, 2016. június 30. A fehérvári Géresi Krisztián (j) és a moldáv Andrij Slinkin a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójában játszott Videoton FC- FC Zaria Balti találkozón a felcsúti Pancho Arénában 2016. június 30-án.
Felcsút, 2016. június 30. A fehérvári Géresi Krisztián (j) és a moldáv Andrij Slinkin a labdarúgó Európa Liga-selejtező 1. fordulójában játszott Videoton FC- FC Zaria Balti találkozón a felcsúti Pancho Arénában 2016. június 30-án. - © MTI Fotó: Kovács Tamás
„Isten hozott nálam, öcsém, ez a való világ” – ugrott be e szösszenet felütéseként a magyar futballt korábban igen csak savazó, ám az Eb-siker hatására újabban válogatott mezben feszítő Ganxsta Zolee örökbecsű nótája. Tamás Nándor írása.

Egy barátom, aki látott már közelről labdát, a csütörtöki, Videoton–Zaria Balti (3–0) Európa Liga-mérkőzés kapcsán mesélte, hogy volt a meccsnek egy olyan pillanata, amikor nem értette, miért állította meg a bíró a játékot. Pár másodperc múlva pedig rájött, hogy szó sincs ilyesmiről, csak mindenki sétált a pályán, ám a labda játékban volt. Még ha nem is szélvészgyors játékban. Persze, kicsit rossz visszacsöppenni az Európa-bajnokság után a magyar valóságba, legalábbis nekünk kicsit, akik egyébként a magyar nemzeti tizenegy menetelése előtt is figyelemmel kísértük a sportág hazai válfaját, és ha a fene fenét eszik is, ha 1–12-es pótselejtezők vagy szovjetek elleni 0–6-ok is hullanak az égből, akkor is kitartunk mellette. Arra pedig jó esély van, hogy a legelső, „fikázó” hangok pontosan azoktól jönnek majd a magyar bajnokság, és a klubcsapataink kupaszereplése kapcsán, akik már nem kevesebb, mint három hete focilázban égnek. Mint tudjuk, a láz általában intenzív és hamar elmúlik. A szenvedély meg örök.

– Tamás Nándor –