EYOF – A magyar érmeseket köszöntötték

Budapest – A tbiliszi Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon (EYOF) 9 arany-, 3 ezüst- és 11 bronzérmet nyert magyar sportolókat köszöntötték hétfőn a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) székházában.

“Az utánpótlás, a fiatalok sikere rendkívül fontos, mert ebből merít az olimpiai mozgalom” – kezdte beszédét Borkai Zsolt MOB-elnök, majd emlékeztetett rá: több olyan jelenlegi klasszis versenyző van, aki ifjúsági világversenyeken tette meg az első lépéseket. Szólt arról, hogy a MOB évek óta tudatosan figyel az utánpótlás-nevelésre, és a grúz fővárosban elért eredmények, az éremtáblán elfoglalt negyedik hely is jelzi, hogy a magyar sportban van erő.

Borkai Zsolt az érmek megszerzése mellett a fiatal sportolók példaszerű viselkedéséhez is gratulált, majd kiemelte, az EYOF rangját szeretné emelni a MOB azzal, hogy jutalmazza az érmeseket. A dobogósok a MOB arany fokozatú támogatója, a Samsung termékeit vehették át.

Tbilisziben nemcsak a magyar csapat, hanem az egész EYOF legeredményesebb sportolója az úszó Késely Ajna volt, aki négy arany- és egy ezüstéremmel zárt.

“A verseny előtt két aranyat reméltem, mert nem tudtam, milyen erős lesz a mezőny. A kedvencem a 800 gyorson szerzett aranyérem, mert ebben számban nem számítottam győzelemre” – nyilatkozta Késely, aki elárulta, hogy példaképe az ötszörös olimpiai bajnok Egerszegi Krisztina. Hozzátette: az EYOF fontos állomás a pályafutásában, melyen bebizonyította, hogy jó úton jár.

– MTI –