Idén is elnyerték a címet

2019.07.12. 09:49

Újra családbarát munkahely a Debreceni Járásbíróság

A Debreceni Járásbíróság 2016 és 2017 után 2019-ben ismét elnyerte a „Családbarát munkahely” címet. A bíróság ez év májusában „Családbarát bíróság továbbfejlesztése” címmel tartalmas pályaművet nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériuma által idén meghirdetett családbarát munkahelyek kialakítására és fejlesztésére kiírt pályázatára, amelyet immár harmadik alkalommal sikeresen elnyert – tudatta honlapján a Debreceni Törvényszék.

Az erről szóló oklevelet Dr. Kahler Ilona Márta, a Debreceni Törvényszéki elnöke július 11-én vette át Budapesten.

A Debreceni Járásbíróság – amely egy stabil, versenyképes és kiszámítható jövőt biztosító munkahely – az elmúlt években is sok olyan intézkedést hozott, amely a családok helyzetét segíthet, illetve a munka és a család összeegyeztetésében támaszt nyújt.

Bevezették a rugalmas munkaidőt, amely lehetővé teszi a gyermekek nyugodt körülmények közötti elhelyezését a bölcsődékben, óvodákban, így nem kell egy másik családtag vagy például a szomszéd segítségét igénybe vennünk. A digitalizáció fejlődésével lehetőség van az otthoni munkavégzésre is, hisz a munkafelületek a laptopról is elérhetők.

A bíróság vezetőinek alapvető elve, hogy a munka mellett szem előtt tartja a dolgozói pszichés és egészségi állapotát is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!