Evezős vb – Galambos Péter A döntős könnyűsúlyú egypárban

Akt.:
Budapest/Plovdiv – Galambos Péter bejutott az A döntőbe könnyűsúlyú egypárban a plovdivi evezős világbajnokságon, miután középfutamában a második helyen végzett.

A verseny honlapja szerint Galambos döntőjét pénteken kora délután rendezik meg.

A negyeddöntőben érdekelt Pétervári-Molnár Bendegúz (egypár), valamint a Juhász Adrián, Simon Béla kormányos nélküli kettes a középfutamok során majd a felső ágon folytathatja szereplését pénteken. Csütörtöki futamában – amelyet a rossz időjárás miatt szerdáról halasztottak másnapra – mindkét egység magabiztosan végzett a harmadik helyen, s a negyeddöntőkből a futamok első három egysége jutott a legjobb 12 közé.

A tavaly kormányos kettesben világbajnok páros egyik tagja, Simon az MTI-nek elmondta: 11 éve a felnőttek között versenyez, de ebben a számban még nem találkozott olyan erős mezőnnyel, mint Plovdivban.

“Csak a szűken vett elithez 15-16 csapatot sorolnék, bármelyikük képes lett volna A döntőbe jutni. Közülük ugye már csak 12 maradt versenyben, szerencsére mi is. A negyeddöntőben nagyot kellett mennünk, hogy legyőzzük a jó erőkből álló svájci, valamint német párost is, és összejöjjön a továbbjutás” – nyilatkozta Simon.

A Polivka Dóra, Krémer Eszter kormányos nélküli kettes a szombati B döntőbe (7-12. hely) került, miután középfutamában a hatodik helyen zárt.

Női könnyűsúlyú egypárban az alsóági középfutamában Bene Dorottya másodikként ért célba, így számára majd a C döntőben (13-18. hely) fejeződik be a vb pénteken.

– MTI –