Evezős olimpiai kvalifikációs regatta – Az Európa-bajnok duó mellett még három magyar egység indul

Budapest – A vasárnap nagy meglepetésre Európa-bajnoki aranyérmet nyert Simon Béla, Juhász Adrián normálsúlyú kormányos nélküli kettes mellett további három magyar egység próbál majd riói kvótához jutni a május 22. és 24. között Luzernben sorra kerülő végső evezős olimpiai kvalifikációs regattán.

Alföldi Zoltán, a magyar szövetség szakmai koordinátora az MTI-nek azt mondta: a szolnoki duón kívül a Galambos Péter, Matyasovszki Dániel könnyűsúlyú kétpárevezős, normálsúlyú egypárban Pétervári-Molnár Bendegúz, valamint könnyűsúlyú kormányos nélküli négyesben a Szigeti Roland, Forrai Dávid, Krpesics Péter, Vallyon Bence összetételű csapat száll majd vízre a svájci regattán. Egypárban három, a többi számban pedig két-két indulási jogot osztanak ki a viadalon, amelyen nemcsak az európai sportolók, hanem minden olyan versenyző elindulhat, aki még nem rendelkezik kvótával. Ez az utolsó lehetőség a kvótaszerzésre.

A tavaly Universiade-győztes Simon, Juhász páros vasárnap nagyszerű versenyzéssel szerezte meg az első helyet a németországi Brandenburgban rendezett Eb-n, ezzel az utóbbi évek legnagyobb magyar evezőssikerét érte el. Matyasovszki könnyűsúlyú egypárban kilencedikként zárt a kontinensviadalon.

“Eros Goretti, olasz szövetségi kapitányunk azzal a céllal küldte ki a Simon, Juhász duót, hogy lecsekkolja, mire képes a nemzetközi mezőnyben, miután itthon nagyon jól teljesített. Nagyon örülünk, hogy ilyen kellemes meglepetést okoztak a fiúk” – mondta Alföldi Zoltán.

A szakember a kvalifikációs regattával kapcsolatban nem kívánt esélylatolgatásokba bocsátkozni, csak annyit mondott, hogy nagyon erős lesz a mezőny, és nagyon nehéz lesz odaérni a kvótát érő helyekre.

– MTI –
hirdetés