Evezős olimpiai kvalifikációs regatta – A magyar kvótások nyilatkozata

Budapest/Luzern – Pétervári-Molnár Bendegúz élete versenyét evezve lett harmadik, a Simon Béla, Juhász Adrián duó pedig ismét remek hajrával szerezte meg a második helyet a keddi döntőben a luzerni, úgynevezett végső olimpiai kvalifikációs evezős regattán. Mindkét egység jutalma a riói kvóta.

“Számítottam arra, hogy nagyon kemény verseny lesz, és ezer méternél nem voltam biztos benne, hogy sikerülni fog a kvótaszerzés, mert óriási volt a küzdelem. De hallottam a közönség buzdítását, és ez erőt adott” – nyilatkozott a nemzetközi szövetség honlapján Pétervári-Molnár Bendegúz, a Budapesti Evezős Egyesület 23 éves versenyzője, aki 1996 után az első magyar lesz majd az olimpia férfi egypárevezős versenyében.

“Miután mi vagyunk a friss Európa-bajnokok, úgy éreztük, kötelező kvalifikálnunk az olimpiára. Ezzel együtt az első ezer méteren nem tudtuk kontrollálni a versenyt, és idegesen eveztünk. Az utolsó négyszáz méteren aztán mindent beleadtunk, és végül sikerült” – fogalmazott Simon Béla, aki szolnoki klubtársával, a most debütáló Juhász Adriánnal pályafutása második ötkarikás szereplésére készülhet kormányos nélküli kettesben.

– MTI –