Evezős ob – Galambos és Bene nyert könnyűsúlyú egypárban

Budapest – A férfiaknál Galambos Péter, a nőknél Bene Dorottya nyert könnyűsúlyú egypárban szombaton, az evezősök országos bajnokságának második napján Csepelen.

Galambos pénteken egypárban is diadalmaskodott, Bene második lett. Galambos az MTI-nek azt nyilatkozta: két héttel a plovdivi világbajnokságot követően nehéz volt fejben felkészülnie az ob-ra.

Az egyesekben aratott diadaláról elmondta: a normálsúlyúak között Pétervári-Molnár Bendegúzzal már több nagy csatát vívott, váltakozó sikerrel.

“Hol ő nyer, hol én, de hogy könnyűsúlyúként le tudjak győzni egy normálsúlyút, ahhoz tőlem jó, tőle rossz teljesítmény kell” – árulta el. Galambos a szezonját értékelve közölte: jobbra, többre számított.

“Az Eb-n és a vb-n is A döntőbe jutottam, de ezúttal nemcsak az éremszerzés nem jött össze, hanem a dobogón végző versenyzőknek sem tudtam a közelében maradni, leginkább ezt hiányolom” – mondta. Hozzátette: sportolóként maximalista, ilyen szemmel idén csupán az aktuális legjobbját nyújtotta, nem az egyéni legjobbját.

A pénteken kettesben aranyérmes Polivka Dóra, Krémer Eszter egység ezúttal női kétpárban is esélyes volt, ám végül a csak harmadik helyen végzett.

“Mi sem erre számítottunk” – mondta Krémer. Közölte: most kezdik érezni igazán, hogy hosszú, sok versennyel, sok utazással tarkított szezon zárásához közelednek.

“Látjuk az idény végét, kicsit lemerültek az akkumulátorok, ideje őket visszatölteni” – nyilatkozta az idén egyetemi Eb-n és vb-n is aranyérmes páros tagja.

Az olimpiai számok közül ezúttal a férfiaknál kétpárban a váci, négyesben a győri hajó bizonyult a legjobbnak, míg a nőknél a ferencvárosiak nyerték a kétpárt, a négyest pedig – Polivkával és Krémerrel a hajóban – a Danubius.

Eredmények, győztesek:

férfiak:

könnyűsúlyú egypár (11 induló): Galambos Péter (Vác VEC) 6:42.64 perc
kétpár (14/olimpiai szám): Vác VEC (Ács Kristóf, Bácskai Máté) 6:05.01 p
kormányos négyes (9): Győri AC (Ocsenász Gergő, Papp Gergely Márton, Szlovák Rajmund, Sőnfeld Álmos, kormányos: Kiss Bence) 6:01.35 p
négyes (11/o. sz.): Győri AC (Szlovák Rajmund, Szabó Bence, Szigeti Roland, Ocsenász Gergő) 5:44.63 p
könnyűsúlyú nyolcas (5): Győri AC (Forrai Dávid, Szabó Bence, Szigeti Roland, Szlovák Bence, Priváczki-Juhász Ákos, Csiszár András, Kaczur Márton, Józsa Márton, kormányos: Oláh Máté) 5:47.11

nők:

könnyűsúlyú egypár (12): Bene Dorottya (Danubius NHE) 7:45.53 p
kétpár (10/o. sz.): Ferencvárosi EC (Horváth Kitti, Abid Syham) 6:44.99 p
könnyűsúlyú kettes (5): Bajai SSC (Döbröntey Réka, Bartos Adél) 7:35.77 p
négyes (6/o. sz.): Danubius NHE (Tremmel Flóra, Elek Boróka, Polivka Dóra, Krémer Eszter) 6:47.10 p

– MTI –