Évértékelőt tartottak a debreceni kerékpárosok

Évértékelőt tartottak a debreceni kerékpárosok
© Fotó: DKSI
Debrecen – Az elmúlt év kiemelkedően sikeres volt a DKSI Debreceni Kerékpáros Sport és Ifjúsági Egyesület számára, hiszen nemcsak számos győzelem és dobogós helyezés született, de az utánpótlás nevelésben elért nagyszerű eredményekkel, és fél tucat verseny (köztük az Időfutam és az Országúti OB) megrendezésével is öregbítették a klub hírnevét.

Hogy is alakult az elmúlt szezon, és mik a 2016-os szezon tervei?

Az elmúlt évben 67 tagot számláló DKSI az országúti szakág egyik legnépesebb hazai egyesülete, hogy utánpótlás korú fiataljaink létszáma is több mint 30 főre emelkedett. A Nagy Zoltán vezette egyesület versenyzői 52 versenyen összesen 126 korcsoportos dobogós helyezést szereztek: 40 győzelem, 38 ezüst és 48 bronz az elmúlt szezon mérlege; 13 országos bajnoki dobogós helyezést értek el, és 8 versenyen szerezték meg az abszolút első helyezést. Kategóriájukban a hazai ranglista élén fejezték be az évadot Szabó Zsófi (WU19) és Pályi Csaba (Elit)! A Tour de Hongrie-n is helytálltak a fiúk, Ábrók Norbert napról-napra a legjobb három magyar versenyző között érkezett célba, összetettben is 18. helyen végzett. Az utolsó szakaszon Pályi Csaba emlékezetes szökésével fokozta a csapatra irányuló figyelmet.

Az eredmények és a fiatalok felkészítése mögött komoly szakmai munka áll, Nagy Zoltán és Bujdosó Eszter irányításával. A színvonalas munkát jól mutatja, hogy az országúti utánpótlás válogatottal is rajthoz állhattak Kiss Hunor, Varga Bálint és Kapcsa Márk. Kovács Bendegúz és Kontor Gergő abszolút első helyezéssel nyerték meg a Tisza-tó Maraton 65 km-es illetve a László Sándor Emlékverseny 42 km-es versenyét, tapasztalt felnőtt kerékpárosok előtt.

2015-ben a DKSI vállalta el az Időfutam OB és a Hosszútávú Országúti OB megrendezését, emellett a hagyományos hajdú-bihari versenyeket is jó színvonalon sikerült megrendezni: a Balla Viktor Emlékversenyt, a Hajdú-Főnix Kupát, és a László Sándor Emlékversenyt csakúgy, mint a Diákolimpia területi fordulóját is. 2015-ben is meghirdették az Ady-Kölcsey Kultúr-túrát, és a 10. alkalommal megrendezett Kazinczy Emléktúrát.

2016. évre kitűzött céljaink között szerepel az utánpótlás korú aktív versenyzők számának növelése, a versenyeredmények javítása, és a versenysport feltételeinek magasabb szintre emelése, valamint a debreceni kerékpárversenyek magas színvonalon történő megrendezése, a kerékpársport további népszerűsítése, az iskolákban megvalósítandó Kerékpáros Akadémia rendszerének megalapozása.

Az utánpótlás csoport céljai változatlanok: tapasztalatszerzés, folyamatos fejlődés, az eredmények javítása. Többen érdekeltek a 2017-ben esedékes Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztiválon való részvételben, az ő számukra ez az év a megmérettetésre való felkészülés éve is lesz.

A DKSI vezetése és a Kontent Kft közötti megállapodás alapján az elit kategóriában 5 versenyző kiemelt támogatásban fog részesülni a felkészülés, felszerelés, versenyeztetés tekintetében, amely biztosítja számukra valamennyi technikai, anyagi és versenyeztetési feltételt a sikeres szezonhoz. A fő célok: sikeres Tour de Hongrie részvétel (szakaszgyőzelem és csapattag az összetett első 10-ben), kiemelkedő eredmény az országos bajnokságokon, versenyzők delegálása az országúti válogatottba, nemzetközi versenyeken való részvétel és kapcsolatépítés és példamutatás az utánpótlás versenyzőknek. Az első sor tagjai 2016-ban: Ábrók Norbert csapatkapitány, Fegyveres Máté, Kádár Csaba, Kovács Máté és Pályi Csaba; csapatigazgató Kovács Béla, csapatvezető Nagy Zoltán. A fiúk munkáját rajtuk kívül Korhán László és Papa Gaetano fogja segíteni.

Az eddigi főtámogatók közül a Kontent Kft. névadó szponzorrá lép elő, így 2016-ban DKSI-Kontent néven szerepel majd a csapat. Az idei évtől az SZJA 1%-a is felajánlható lesz az Egyesület részére!

Szponzoraink segítsége nélkül nem juthattunk volna el idáig, 2016-ban is számítunk megtisztelő támogatásukra!

A DKSI-t támogatták 2015-ben: 3M, Kontent Kft, Systematica Kft, Bellotto, D-Trend, Segner Fitness, Signtech Reklámtechnika, Sommer Kft, Sweet-Line ’98 Kft, Velossimo Kft, valamint Debrecen MJV Polgármesteri Hivatala, a Debreceni Rendőrkapitányság, a Magyar Közút Zrt, Bocskaikert Polgármesteri Hivatala, és Balmazújváros Polgármesteri Hivatala.

A teljes cikk a DKSI weboldalán olvasható.

– DKSI –
hirdetés