Évértékelés, majd célkitűzés a tűzoltóknál

Keczán Attila átveszi az elismerést Papp Károly rendőr altábornagytól
Keczán Attila átveszi az elismerést Papp Károly rendőr altábornagytól - © Fotó: Katasztrófavédelem
Debrecen – 2018-ban is számos tűzesethez és műszaki mentéshez riasztották a Hajdú-Bihar megyei tűzoltókat.

A sérüléssel, halálesettel járó tűzesetek számának csökkentését, a veszélyes anyagok erőteljes kontrollját, valamint a technikai fejlesztéseket, így a beavatkozások hatékonyságát erősítő lépések fontosságát hangsúlyozta Kovács Ferenc, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság vezetője a napokban megtartott évértékelő összejövetelen. Az eseményen átadták Keczán Attila tűzoltó főtörzs­zászlósnak Az Év Zászlósa elismerő címet.

Eredményesen végezte munkáját valamennyi szakterület, s tovább erősödött az önkéntesség és annak támogatása. Mindemellett tavaly is hangsúlyos volt a megelőzést célzó hatósági munka, valamint a lakosságtájékoztatás – hangzott el a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság évértékelő rendezvényén, február 14-én a megyeházán.

Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója elmondta: noha több mint kétezerszer vonultak a tűzoltók tűzhöz vagy műszaki mentéshez a megyében, kilenc százalékkal kevesebb tűzoltói beavatkozást igénylő esemény volt 2018-ban, mint 2017-ben. Külön kiemelte a tavalyi év legnagyobb tűzoltói beavatkozását, a nagyhegyesi gáztárolóban november végén keletkezett tüzet, illetve a polgári védelmi szakterület által sikerrel lebonyolított hajdúsámsoni gyakorlatot.

A 2019-es célokról szólva a sérüléssel, halálesettel járó tűzesetek számának csökkentését, a veszélyes anyagok erőteljes kontrollját, valamint a technikai fejlesztéseket, így a beavatkozások hatékonyságát erősítő lépések fontosságát hangsúlyozta az igazgató.

Február 13-án a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szintén évértékelőt tartott Budapesten, ahol elismeréseket adtak át. Idén is Hajdú-Bihar megyéből került ki az év zászlósa, most iparbiztonsági kategóriában: a címet Keczán Attila tűzoltó főtörzszászlós, a HBM Katasztrófavédelmi Igazgatóság referense kapta meg – tudatta lapunkkal a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság.

HBN