Évekig álnéven bujkáló férfit fogtak el a csegei rendőrök

Évekig álnéven bujkáló férfit fogtak el a csegei rendőrök
© Fotó: police.hu
Tiszacsege, Balmazújváros – Elfogták és őrizetbe vették a tiszacsegei rendőrök azt a 39 éves férfit, aki ellen az olasz hatóság által kiadott nemzetközi elfogatóparancs volt érvényben.

A rendőrök 2015. december 15-én 14 óra 20 perckor egy tiszacsegei családi házban igazoltattak egy férfit, akiről olyan információjuk volt, hogy körözik. A rendőröknek feltűnt, hogy a férfi által átadott személyigazolvány más nevére szól. A gyanúsan viselkedő férfi az egyenruhásoknak elmondta, hogy őt körözik és valóban egy másik férfi nevére kiállított okmánnyal igazolta magát. A rendőrök leellenőrizték a 39 éves férfi valódi adatait, amely alapján megállapították, hogy ellene 2008. július 23-án az olasz hatóság személy elleni erőszakos bűncselekmény elkövetése miatt nemzetközi elfogatóparancsot adott ki. Az igazoltatás közben felmerült a gyanú, hogy a férfi több, más nevére kiállított okmánnyal rendelkezik, ezért a nyomozók házkutatást tartottak nála, amely során találtak egy másik férfi adataival kiállított vezetői engedélyt is. A rendőrök mindkét igazolványt lefoglalták.

A Tiszacsegei Rendőrőrs munkatársai G. Józsefet elfogták és a Balmazújvárosi Rendőrkapitányságra előállították. A nyomozók őrizetbe vették a körözött férfit, akinek az ügyében a Fővárosi Törvényszék dönt.

A Balmazújvárosi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának munkatársai az üllői lakost gyanúsítottként kihallgatták és közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak vele szemben.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –