Magyarország

2012.09.05. 16:56

OGY - Ülésezett a Volánbusz reorganizációját vizsgáló bizottság

Budapest, 2012. szeptember 5., szerda (MTI) - A társaság számára korábban szolgáltatást nyújtó néhány cég ügyvezetőjének meghallgatásával folytatta munkáját szerdán a Volánbusz Zrt. reorganizációját vizsgáló parlamenti bizottság, amely további meghallgatásokról döntött.

Budapest, 2012. szeptember 5., szerda (MTI) - A társaság számára korábban szolgáltatást nyújtó néhány cég ügyvezetőjének meghallgatásával folytatta munkáját szerdán a Volánbusz Zrt. reorganizációját vizsgáló parlamenti bizottság, amely további meghallgatásokról döntött.Spaller Endre, a testület KDNP-s tagja az eddigi vizsgálatból számára kirajzolódott képet úgy írta le, hogy a reorganizáció során az akkori vezérigazgató egyes funkciókat a családtagjai érdekeltségébe tartozó cégekbe szervezett ki, majd ezek felett megjelent vagyonkezelőként egy luxemburgi offshore társaság.

Ehhez azonban Heim Károly, aki 2010-ben három olyan cég ügyvezetője volt, amely a Volánbusznak nyújtott személyszállítási szolgáltatást, nem tudott adalékkal szolgálni. Mint elmondta, az ő feladata nem az operatív irányítás, hanem az üzemeltetés hatékonyabbá, olcsóbbá tétele volt, de betegsége miatt csak rövid ideig maradt a pozíciójában.

A bizottság végül úgy döntött, hogy a következő ülésén meghallgat még két személyt, akik a kiszervezett szolgáltatásokat végző társaságok tulajdonosi köréhez kapcsolhatók, és megkeresi a luxemburgi céget is.

A parlament az idén márciusban döntött a vizsgálóbizottság létrehozásáról, amelynek feladata, hogy kivizsgálja a Volánbusz 2003-as reorganizációs programja végrehajtásának körülményeit, így több ingatlanértékesítési ügyet is. Az április 16-án megalakult bizottság azóta többeket meghallgatott, elsőként Pekli Ferenc volt vezérigazgatót és Pongrácz Barbara gazdasági igazgatót, majd Sebestyén Enikőt, a Volánbusz Zrt. egykori ügyviteli igazgatóját, továbbá alvállalkozókat.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!