Helyi közélet

2015.09.12. 19:05

Ismét jót főztek Tégláson

Téglás - Hetedik alkalommal rendezte meg Téglás önkormányzata szombaton a Gulyásfesztivált.

Téglás - Hetedik alkalommal rendezte meg Téglás önkormányzata szombaton a Gulyásfesztivált.

A főzőversenyen nemzeti ételünket, a gulyást számtalan változatban készítették el a versenyző csapatok. Az eseményt színes programok kísérték. A gyerekeket kézműves foglalkozások, vidámparki játékok, filmvetítés, zenei és bábelőadások, játékos feladatok, a felnőtteket pedig a számtalan színpadi produkció mellett kézműves kirakodóvásár várta. A hagyományok ápolása kiemelten fontos jelentőségű ezen a rendezvényen, ezért színvonalas szüreti lovas- és fogatfelvonulás, népzene, néptánc, Lévai István és barátai jóvoltából pedig cifraszűrös bemutató és ostorcsergetés is várt.

Akinek az evés-ivás után volt még energiája a táncra, megtehette, hiszen a kora délutáni óráktól népszerű, országosan ismert helyi zenészek húzták a talpalávalót. Báder Tibcsy és Varga Kinga, valamint a Slack Zenekar zenélt, emellett az X-Factorban megismert nyíregyházi Torma Kata, a hajdúnánási Bokréta Népdalkör, a Csapókerti Süveg Citerakör, valamint a világrekorder harmonikás, Szabó Ádám is. Sokan örültek a jól ismert színész, R.Kárpáti Péter és ifjú kolléganői közreműködésének is.

A helyi fellépők színes csokra, az Ezüst Alkony Népdalkör, a Lesz Dance TSE, a Holdfény Majorette Csoport és a DFDC csapata gondoskodott arról, hogy minden korosztály megtalálja a számára vonzót ezen a rendezvényen.

A Gulyásfesztivál

A rendezvény fővédnöke Tasó László, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára és Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke volt.

A rendezvényt jelenlétükkel megtisztelték: Tasó László államtitkár, Csáfordi Dénes, Hajdúhadház polgármestere, Csige Tamás, Hajdúdorog polgármestere, Novotni Lajos, a Hajdú Ipari Zrt. igazgatósági elnöke, Steffen Döttinger, Affalterbach polgármestere és Radka Christofova, Fulnek polgármestere, valamint Téglás német és cseh testvérvárosai delegációjának tagjai.​

- HBN -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában