Európai sztárklub érkezik

Akt.:
Középen: Szakály Péter
Középen: Szakály Péter - © Fotó: HBN
Debrecen – Szakály Péter bízik benne, nem lesz nagy különbség a két gárda ereje között.

A francia Olympique Lyon ellen játszik felkészülési mérkőzést szombaton 20 órától a bajnok DVSC-TEVA együttese, azaz valódi futballcsemegét kínál a Nagyerdei Stadion a debreceni szurkolóknak. A gallok nem ismeretlenek a hajdúsági labdarúgók számára, hiszen a két gárda kétszer is összecsapott 2009-ben a Bajnokok Ligája csoportmérkőzései során.

Akkor a roppant erős OL mindkét meccset 4–0-ra megnyerte, a Lokiból Szakály Péter Budapesten és Lyonban is ott volt a pályán.

A csapatkapitány ezúttal kisebb sérülése miatt kénytelen lesz kihagyni a szombati derbit, ám készséggel beszámolt a Naplónak a franciákkal kapcsolatos élményeiről.

Átalakultak

– A két meccs végeredményéről nincsenek szép emlékeim, de akkor az volt a realitás, annyival jobb volt az Olympique – mondta a középpályás. – Abban az évben kiverték a Real Madridot is a BL-ből, abszolút favoritnak számítottak a magyar bajnok ellen. A Lyon továbbra is európai sztárklubnak számít, még ha az elmúlt szezonban csak az ötödik helyen végeztek is a bajnokságban. Visszatérve az öt évvel ezelőtti találkozásunkra: mi akkor egy tanulási folyamat elején jártunk, az volt az első szezon, amikor kiugró eredményt értünk el a nemzetközi porondon a BL-főtáblára kerüléssel. Ott olyan klasszisok játszottak, mint Lisandro Lopez, Toulalan, Sissoko, Pjanic vagy Gonalons, utóbbi még most is a csapat tagja. Úgy vélem, mi tapasztaltabbak lettünk, s ők pedig talán nem annyira erősek, mint anno, bízom benne, most korántsem lesz akkora különbség a felek között – fogalmazott Szakály.

A válogatott játékos elmondta, nehéz a keleti régióban minőségi edzőpartnert találni, ezért is tartja nagy dolognak, hogy a múlt héten a Fradival, most pedig a Lyonnal mérkőzhetnek meg a holt szezonban.

Berni búcsúja

– Nyilván könnyebb egy ilyen csodálatos stadionba idecsábítani egy nagy klubot, mint amilyen most már a miénk. Jó ellenfél ellen jobb játszani, meglátjuk, hol tart a csapat, kiváló erőfelmérő lesz. S ha valakit netán nem motiválna eléggé, hogy a Lyon ellen játszhat, akkor ott van még plusz töltetnek: egy legendás debreceni futballista, Bernáth Csaba ezen a meccsen búcsúzik el az aktív labdarúgástól – jelentette ki Szakály Péter.

A piros-fehér klubtól kapott információ szerint a DVSC-TEVA–Olympique Lyon felkészülési mérkőzésre csütörtökig hétezer belépőjegy kelt el, a szervezők úgy kalkulálnak, nagyjából 12 ezren gyűlhetünk össze szombaton a Nagyerdei Stadionban.

HBN-TN


Új helyen a bérlet- és jegyárusítás

Eddig a Nagyerdei Stadion északi pénztárai voltak nyitva, ám ott átépítés kezdődött, így mától az állatkerttel szemközti pénztárakban lehet megvenni a következő idényre szóló bérleteket, illetve a Lyon elleni felkészülési mérkőzés belépőit minden nap 10 és 18 óra között.Mint ismert, a 2014/2015-ös szezonra szóló bérlet 15 hazai bajnoki meccsre, 2 hazai kiemelt kupamérkőzésére és egy nemzetközi találkozóra szól.

A személyes vásárlás mellett ONLINE is hozzá lehet jutni a belépőkhöz.