Európai kupaszereplést érő helyezés a Fehérvár KC célja

Székesfehérvár – Deli Rita, a Fehérvár KC vezetőedzője szerint a bajnokságban az európai kupaszereplést érő legjobb öt közé kerülés, az EHF Kupában és a Magyar Kupában pedig a lehető legtovább jutás a cél a székesfehérvári női kézilabdázóknál.

A csütörtöki sajtótájékoztatón a tréner elmondta: a 2016/2017-es szezonban több mérkőzés vár a játékosokra, mint tavaly. Ezért az igazolásokat is úgy alakították, hogy legyen variációs lehetőségük. A vezetőedző hangsúlyozta, egyenértékű játékosaik vannak minden poszton, védekezésben pedig egy komoly hatos falhoz és a nyitott védekezéshez is megvannak a megfelelő emberek.

A Fehérvár KC-hoz Siófokról érkezett a jelenleg az olimpiára készülő, 2013-ban világbajnok brazil Daniela Piedade, a román SCM Craiovától a vb-második szerb Jelena Zivkovic, a francia Nimes-től a szintén vb-ezüstérmes francia Claudine Mendy, Vácról Pelczéder Orsolya, a Kozármislenytől a fiatal kapus, Vajk Eszter, a kézilabda-akadémiától (NEKA) a szélső Tornóczky Sára, valamint felkerül a felnőtt keretbe a saját nevelésű irányító, Piller Kármen.

Balássi Imre klubelnök kiemelte, az igazolások is azt mutatják: a felnőtt csapat megerősítésén túl az utánpótlás-nevelésre is kiemelt figyelmet fordít a Fehérvár KC.

A csapat múlt héten Szlovéniában edzőtáborozott, a hét elejétől pedig Székesfehérváron gyakorol. Egyelőre az erőnléti alapozás zajlik, az együttes pénteken 18 órától a városban edzőtáborozó norvég B-válogatottal csap össze a Köfém csarnokban.

A felkészülés jövő csütörtökön és pénteken ugyancsak odahaza a mosonmagyaróvári, az érdi és a siófoki csapat részvételével szervezett CEP Kupán folytatódik, augusztus 10-12. közt pedig a fehérváriak Érden vesznek részt tornán, ahol a hazaiak mellett az MTK és a Budaörs lesz az ellenfelük. Augusztus 19-én 18 órától a norvég Byasen csapatát fogadják, 27-én 18 órakor és 28-án 11 órakor pedig szintén hazai környezetben mérkőznek a szlovák Michalovcével. A felkészülés szeptember 3-án 17 órakor a Győr elleni mérkőzéssel zárul a Köfém csarnokban.

Az EHF Kupa első fordulóját hazai környezetben kezdi a Fehérvár KC a lengyel Vistal Gdynia ellen szeptember 10-én 18 órától, a visszavágót pedig szeptember 18-án 16 órakor tartják Lengyelországban.

– MTI –
hirdetés