Európai kézilabdakupák – Jobb helyezésekért, illetve középdöntős pontokért harcolnak a magyar csapatok

Budapest – A Veszprém és a Szeged férfi csapata a jobb helyezésért, a Győr és az FTC a minél több középdöntős pontért harcol hétvégén a kézilabda Bajnokok Ligájában.

Szombaton az előző idényben döntős Telekom Veszprém a Bjerringbro-Silkeborgot fogadja, és egyértelmű esélyese a mérkőzésnek. A MOL-Pick Szeged a Celje vendége lesz, és jó játékkal begyűjtheti az előrelépéshez szükséges pontokat.

A Győri Audi ETO KC – amely ebben az idényben már nem számíthat a várandós Heidi Lökére – az előző fordulóban középdöntőbe jutott, de nem tudja, hogy mely csapatokkal lép majd tovább, így fontos, hogy a Midtjyllandot másodszor is legyőzze. A két csapat első, október 15-i összecsapásán a magyar bajnok 31-19-re nyert.

Az FTC-Rail Cargo Hungaria hasonló cipőben jár, azzal a különbséggel, hogy a Vardar Szkopje biztosan megy vele együtt a középdöntőbe, és a két csapat már veszített pontot, mégpedig az egymás elleni október 14-i 27-27-es döntetlennel. Akkor az utolsó másodpercben Szucsánszki Zita üres kapura, háromnegyedpályáról a kapufát találta el Szkopjéban.

A női EHF Kupában az Érd és a címvédő Dunaújvárosi Kohász egymással harcol a 16-os csoportkörbe jutásért. Az NB I-ben is jól áll a két együttes, a Győr mögött az Érd a második, a Dunaújváros pedig a harmadik. Az Alba Fehérvár viszont nincs jó formában, így várja majd a Michalovce elleni első felvonást.

A magyar csapatok hétvégi programja:

szombat:

Férfi BL, 6. forduló:

A csoport:
Telekom Veszprém – Bjerringbro-Silkeborg (dán) 17.00

B csoport:
Celje (szlovén) – MOL-Pick Szeged 19.00

Női BL, 5. forduló:

C csoport:
Midtjylland (dán) – Győri Audi ETO KC, Ikast 15.15

Női EHF Kupa, selejtező, 3. forduló (a 16-os csoportkörbe jutásért), 1. mérkőzés:

Érd-Dunaújvárosi Kohász KA 16.00

vasárnap:

Női BL, 5. forduló:

B csoport:
FTC-Rail Cargo Hungaria – Vardar Szkopje (macedón), BOK Csarnok 15.00

Női EHF Kupa, 3. forduló (a 16-os csoportkörbe jutásért), 1. mérkőzés:

Iuventa Michalovce (szlovák)-Alba Fehérvár KC, Nagymihály, 13.00

– MTI –