Európai kézilabdakupák – A PSG-t fogadja a Veszprém

Budapest – A hétvégi és a következő fordulóban a francia PSG elleni két csatában eldől, hogy az előző idényben döntős Veszprémnek marad-e esélye a csoportelsőségre, vagy pedig a kieséses szakaszban extrakört kell mennie, hogy bejusson a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe.

A Telekom Veszprém hat forduló után harmadik a csoportjában, két ponttal lemaradva a PSG és a spanyol Barcelona mögött. Amennyiben a franciák elleni, most vasárnapi hazai és egy hétre rá esedékes párizsi rangadón pozitív lesz a mérleg, akkor célba vehető az egyből negyeddöntőt érő csoportelsőség, ellenkező esetben szinte biztos, hogy nyolcaddöntőre kényszerül a magyar bajnok. A csapatban változatlanul sok a sérült és beteg, a PSG pedig roppant erős, és most nem titkoltan arra készül, hogy megnyerje a legrangosabb kupát.

A MOL-Pick Szeged egy hete bravúros győzelmet aratott Celjében, és szombaton is jó pontszerzési esélye lesz a svéd Kristianstad vendégeként. Egy újabb diadallal a Tisza-partiak felzárkóznának a közvetlen élmezőnyhöz.

A női Bajnokok Ligájában az utolsó csoportkört rendezik. Az FTC-Rail Cargo Hungaria és az előző idényben finalista Győri Audi ETO KC már középdöntős, de csak utóbbi tudja, hogy hány pontot visz magával a 12-es középdöntőbe. A hétvégén mindkettőjükre orosz csapat vár, az ETO számára gyakorlatilag tét nélküli fellépés következik.

Az FTC – amely egy hete súlyos, 37-24-es vereséget szenvedett a macedón Vardar Szkopjétól otthon – az Asztrahanocska vendége lesz vasárnap. A két csapat október 23-i találkozóján a zöld-fehérek gond nélkül, 32-23-ra diadalmaskodtak. Mivel nem lehet tudni, hogy ebből a kvartettből a Vardar és az FTC mellett az Asztrahanocska vagy pedig a német Leipzig kerül tovább, így fontos lenne az újabb győzelem. A lipcsei gárdát – amely az egymás elleni összevetésben rosszabb, mint az orosz együttes – az FTC kétszer is legyőzte, így még az is elképzelhető, hogy Elek Gábor vezetőedző csapata öt ponttal kezdi a középdöntőt. Ha viszont a Ferencváros kikap Asztrahánban, akkor csak hárommal.

A Győr azt a Rosztov Dont fogadja, amelyet október 22-én 28-27-re legyőzött idegenben, és már biztosan utolsó lesz a csoportjában, azaz nem juthat tovább, átkerül az EHF Kupába. Azon a meccsen Heidi Löke kétszer volt eredményes, ám rá ebben a szezonban már nem számíthatnak a győriek, mert gyermeket vár. Nélküle az ETO egy hete 27-23-ra kikapott a dán Midtjylland vendégeként, így a győriek hat ponttal – a Midtjylland elleni hazai, valamint a címvédő román CSM Bucuresti elleni oda-vissza győzelemmel – vágnak neki a középdöntőnek.

A női EHF Kupában a címvédő Dunaújvárosi Kohász nagy bajba került azután, hogy 29-22-re kikapott Érden, míg a Alba Fehérvár KC a szlovák Michalovce otthonában győzött 28-23-ra, így közel került ahhoz, hogy bejusson a 16-os csoportkörbe.

A férfi EHF Kupában – ahol még csak az első meccseket rendezik a 16-os csoportkörbe jutásért – a Csurgóra kemény csata vár Pamplonában a Helvetia Anaitasuna vendégeként, ugyanakkor a Grundfos-Tatabányának elvileg nem okozhat gondot az izraeli Makkabi Srugo Risón Leción kiejtése.

A magyarok hétvégi programja:

szombat:

Férfi BL, B csoport, 7. forduló:
Kristianstad (svéd) – MOL-Pick Szeged 18.15

Női BL, C csoport, 6. (utolsó) forduló:
Győri Audi ETO KC – Rosztov Don (orosz) 16.00

Női EHF Kupa, 3. forduló (a 16-os csoportkörbe jutásért) visszavágó:
Dunaújvárosi Kohász KA-Érd 18.30

Férfi EHF Kupa, 3. forduló (a 16-os csoportkörbe jutásért), 1. mérkőzés:
Helvetia Anaitasuna (spanyol) – Csurgó, Pamplona-Navarra 20.00

vasárnap:

Férfi BL, A csoport, 7. forduló:
Telekom Veszprém – PSG (francia) 17.00

Női BL, B csoport, 6. forduló:
Asztrahanocska (orosz) – FTC-Rail Cargo Hungaria, Asztrahán, 13.00

Női EHF Kupa, 3. forduló (a 16-os csoportkörbe jutásért), visszavágó:
Alba Fehérvár KC-Iuventa Michalovce (szlovák) 15.00

Férfi EHF Kupa, 3. forduló (a 16-os csoportkörbe jutásért), 1. mérkőzés:
Grundfos-Tatabánya – Makkabi Srugo Risón Leción (izraeli) 19.00

– MTI –
hirdetés