Sport

2014.05.10. 08:27

Örömünnep Újvárosban, irány az élvonal!

Balmazújváros - Parádés játékkal biztosította be feljutását a Füzesi-alakulat.

Balmazújváros - Parádés játékkal biztosította be feljutását a Füzesi-alakulat.Teltház előtt 31–18-ra győzött a Kőnig Trade Balmazújváros Kézilabda Klub a nagy rivális Nyíregyháza ellen, így egy fordulóval az NB I/B zárása előtt már biztosan kiharcolta az élvonalba jutást – ezzel újra lesz a megyének NB I-es férfi csapata.

A mérkőzés kezdete előtt egy órával már teljesen megtelt a Kőnig Rendezvényközpont, a felfokozott érdeklődésnek köszönhetően remek hangulatú meccsen bizonyíthattak a gárdák.

A meccset a Nyíregyháza kezdte jobban, mintha a nagy várakozás „megfogta” volna a hazaiakat. Mielőtt azonban vérmes reményei lehettek volna a vendégeknek, Hajdu Tamás góljaival átvette az irányítást az újvárosi alakulat. Pajkó László parádézott a kapuban, így félidőben már 18–10-re vezettek az újvárosiak. A közönség 10 gólos előnynél rászámolt a vendégekre, Füzesi Ferenc vezetőedző pedig minden játékosának lehetőséget adott a folytatásban. A 23. percben felhangzott a „bajnokcsapat, bajnokcsapat” rigmus, a Kőnig Trade Balmazújváros játékosai pedig szinte extázisban kézilabdáztak. A 31–18-as végeredmény azt jelenti, hogy ősszel többek között a Veszprém, a Szeged, a Csurgó és a Tatabánya lesz a Balmazújváros ellenfele a bajnokságban.

HBN-GY.P.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!