Nagyvilág

2008.03.26. 12:33

Kárpátaljai magyarverés – a rendőrség cáfol

<p>Nagyszőlős – A rendőrség véleménye szerint nem viselt nacionalista jelleget az az eset, amely során egy ukrán férfi megtámadott egy magyar nőt Kárpátalján.</p>

Amint arról korábban már beszámoltunk, V. Klárával március 14-én az egyik nagyszőlősi buszmegállóban kezdett dulakodni egy ittas ukrán férfi, a sértett elmondása szerint azért, mert ismerősével magyarul beszélgettek.

Az ügyben illetékes járási rendőrkapitányság munkatársai szerint azonban nem állja meg a helyét V. Klára azon állítása, hogy magyar nemzetisége miatt érte a támadás. A rendőrök ugyanis azt mondják, hogy a dulakodó férfi annyira ittas volt, hogy előállítását követően csak két óra elteltével került kihallgatható állapotba.

Márpedig egy ennyire részeg ember akár még egy villanyoszlopba is kész belekötni, ha az szerinte görbén néz rá. A rendőrség munkatársa a támadó akkor is inzultálta volna a sértettet, ha V. Klára a legtisztább ukrán irodalmi nyelven válaszol neki.

– Palkó István –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!