Európa-liga – Kovácsik nem védhet a BATE Boriszov ellen

Budapest, Székesfehérvár – Erre a hétre még szigorú pihenést írtak elő a szombaton megsérült Kovácsik Ádám számára, így a MOL Vidi FC kapusa nem védhet csütörtökön a BATE Boriszov elleni labdarúgó Európa-liga-mérkőzésen.

Kovács Tibor csapatorvos a klub honlapján úgy fogalmazott, hogy a játékos már túl van a nehezén.

A hálóőr a Puskás Akadémia FC otthonában rendezett bajnoki találkozó 71. percében sérült meg, amikor egy kivetődésénél összecsúszott Dejan Trajkovskival.

“Közvetlenül az ütközés után eszméletlenül terült el a pályán, azonban az akut ellátást követően szerencsére gyorsan magához tért. Azonnal a székesfehérvári kórházba szállították, ahol gyors kivizsgálás következett, majd közel 48 órát bent tartották megfigyelés alatt, de mivel semmiféle neurológiai tünete nem jelentkezett, így végül hétfőn délelőtt hazamehetett” – mondta a molvidi.hu oldalnak Kovács Tibor.

A csapatorvos hozzátette, hogy Kovácsik közérzete jó, és az ütközéshez képest szerencsés kimenetelű sérülést szenvedett.

“Apróbb, kozmetikai jellegű sérülésektől eltekintve semmi maradandó károsodást nem szenvedett. A szája szélét hét öltéssel össze kellett varrni, valamint egy-két fogát meg kellett igazítani. A fogak kezelése egyébként még folyamatban van, hiszen a következő napokban újabb beavatkozásokra lesz szükség. A héten mindenképp szigorú pihenés van előírva számára, aztán majd jönnek a kontrollvizsgálatok” – folytatta.

A visszatérés időpontját illetően ugyanakkor egyelőre nem kívánt találgatásokba bocsátkozni.

A Vidi FC csütörtökön kezdi meg szereplését az El főtábláján, amikor a fehérorosz BATE Boriszovot fogadja a Groupama Arénában.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából