Európa Liga – Kétgólos előnybe került a Videoton

Akt.:
A máltai Alfred Effiog (j) és a fehérvári Loic Nego az UEFA Európa Liga első selejtezőkörében játszott Videoton - Balzan FC labdarúgó-mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2017. június 29-én.
A máltai Alfred Effiog (j) és a fehérvári Loic Nego az UEFA Európa Liga első selejtezőkörében játszott Videoton - Balzan FC labdarúgó-mérkőzésen a felcsúti Pancho Arénában 2017. június 29-én. - © MTI Fotó: Illyés Tibor
Felcsút – Az utolsó negyedórában két gólt lőve 2-0-ra legyőzte a Videoton a máltai Balzant a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó Európa Liga-selejtező első fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

A visszavágót jövő kedden játsszák.

Európa Liga-selejtező, 1. forduló, 1. mérkőzés:

Videoton FC-Balzan (máltai) 2-0 (0-0)

Felcsút, 2881 néző, v.: Jakimovski (macedón)
gólszerzők: Scepovic (79.), Lazovic (94.)
sárga lap: Suljic (45.), Stopira (60.), Juhász R. (61.), illetve Savic (22.), R. Fenech (39.), P. Fenech (45.), Kaljevic (45.)

Videoton FC:

Kovácsik – Nego, Juhász R., Fejes, Stopira – Bódi (Géresi, 63.), Varga J. (Pátkai, 54.), Hadzic, Suljic – Lazovic, Scepovic

Balzan:

Janjusevic – Savic, Bruno, Serrano, Bezzina – Ljubomirac (Lecao, 77.), R. Fenech, P. Fenech, Effiong (Grima, 93.) – Kaljevic, Cadu (Lepovic, 83.)

A kezdeti tapogatózást követően a Videoton került nagy fölénybe, sorra vezette a támadásokat, de egy érvénytelenített gólt leszámítva nem tudott kapuba találni.

A gól nélküli első félidőt követően a második játékrész első negyedórájában meglepetésre a Balzan birtokolta többet a labdát. A gólhoz mégis Bódi járt a legközelebb, amikor nagy erejű lövését a gólvonalon mentette az egyik máltai védő. A találkozó 73. percében Scepovic büntetőt hibázott, de hat perccel később javított és Géresi sarkazását gólra váltotta. A székesfehérváriak ezt követően nagy erőket mozgósítottak az újabb találatért, ám Scepovic a hosszabbításban egy lépésről nem tudott a kapuba találni. A slusszpoén Lazovicé volt, aki a mérkőzés utolsó másodpercében beállította a 2-0-s végeredményt.

A párharc továbbjutója az észt Nomme Kalju és a feröeri B36 Tórshavn párharcának győztesével játszik a következő körben.

– MTI –