Helyi közélet

2014.06.19. 08:09

Olykor zsákmány nélkül távoztak

Debrecen - Félmillió forintot is érhet a tettesekről szóló információ.

Debrecen - Félmillió forintot is érhet a tettesekről szóló információ.

A nyomozás érdekeire hivatkozva érdeklődésünkre csak nagyon szűkszavúan nyilatkozott a rendőrség azon rablási ügyek kapcsán, melyekben nyomravezetői díjat ajánlott fel. Annyi kiderült a válaszokból, hogy a szóban forgó öt esetben személyi sérülés nem történt és lövés sem dördült, s minden alkalommal a tettesnél (vagy tetteseknél) fegyver vagy annak látszó tárgy volt. Nem árulták el, mennyi pénzt zsákmányoltak a rablók, de megjegyezték, hogy a pénzintézetek a szabályoknak megfelelően nem kezelnek nagyobb összegeket, illetve azokat elszállíttatják, időzárral vagy más vagyonvédelmi, biztonságtechnikai eszközökkel őrzik.

A rendőrség tájékoztatása szerint egyébként nem számít, hogy az elkövető valódi fegyverrel vagy csak annak látszó tárggyal rabol: a lényeges, hogy a sértettben azt a tudatot kelti, hogy fegyvert fog rá, azzal fenyegetőzik.

2013. május 15-én déltájban egy férfi egy Csapó utcai pénzintézetben az alkalmazottakat megfenyegette, majd a készpénzzel elmenekült. 500 ezer forint nyomravezetői díj várja azt, aki róla érdemi információkat szolgáltat.

Egy férfi tavaly, augusztus 13-án 9 óra 40 perc körüli időben a Tiszafüred és Vidéke Takarékszövetkezet debreceni, Füredi úti fiókját rabolta ki. Ő kisméretű robogóval érkezett, a fején fekete-kék bukósisakot viselt. Szintén félmillió forintért várják a róla szóló információkat. Ezt a bankfiókot néhány hónap múlva újra megpróbálták kirabolni: november 29-én 10 óra 40 perc körül ment be a tettes, pénzt követelt, az alkalmazott azonban megnyomta a pánikgombot, mire a rabló zsákmány nélkül elmenekült. Ez esetben is 500 ezer forint a nyomravezetői díj.

HBN

A cikk folytatása a Napló csütörtöki számában olvasható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában