Európa Liga – Idegenben 2-2-es döntetlent játszott a Debrecen

Budapest/Riga, 2015. július 16., csütörtök (MTI) – A Debreceni VSC 2-2-es döntetlent ért el a lett Skonto vendégeként a labdarúgó Európa Liga selejtezőjének második fordulójában, a párharc csütörtöki első mérkőzésén, így kedvező helyzetből várhatja az egy hét múlva esedékes hazai visszavágót.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzés:

Skonto Riga (lett)-Debreceni VSC 2-2 (1-1)

Riga, Skonto Stadion, 1500 néző, v.: Kristoffersen (dán)
gólszerzők: Karasausks (27., 47.), illetve Tisza (9.), Castillion (72.)
sárga lap: Kozlovs (77.), Timofejevs (80.), Murillo (91.), illetve Tisza (33.), Jovanovic (40.), Korhut (64.), Mészáros (89.), Brkovic (90.)

Skonto Riga:

Pavlovs – Timofejevs, Rode, Sorokins – Jermolajevs, Murillo, Kozlovs, A. Visnakovs (Lukanyuk, 71.) – Kovalovs, Gutkovskis (Isajevs, 57.), Karasausks

Debreceni VSC:

Verpecz – Jovanovic, Brkovic, Mészáros, Korhut – Bódi, Varga J., Szakály – Balogh N. (Horváth Zs., 93.), Sidibe (Castillion, 71.), Tisza (Szécsi, 80.)

A Debrecen kezdeményezőbben lépett fel a találkozó elején és erőfeszítése hamar eredményre vezetett: a 9. percben Balogh Norbert ívelte be jobbról a labdát, a középen érkező Tisza Tibor pedig közelről, kapásból bevette a hazaiak kapuját. A lett csapat teljesen váratlanul, szinte első támadásából még az első félórában válaszolt: egy kontra végén Arturs Karasausks cselezte ki Mészáros Norbertet, majd 17 méterről, laposan a jobb alsó sarokba lőtt. A bekapott gól nem vetette vissza a hajdúsági együttest, továbbra is fölényben játszott, a félidő végén újra vezetést szerezhetett volna, ám a kapufa megmentette az ellenfelet.

A szünet után szinte azonnal vezetést szerzett a lett csapat: Karasausks gyorsított fel egy jó passz után a védők között, a támadó pedig magabiztosan emelt Verpecz István kapujába. A Debrecen ezt követően nagyobb sebességi fokozatba kapcsolt, melynek köszönhetően több lehetősége volt az egyenlítésre, végül a 72. percben a frissen beállt Geoffrey Castillion közelről lőtt a kapuba. A lefújásig bár kiegyenlítettebbé vált a játék, de így is a magyarok futballoztak fölényben, azonban több gól már nem esett.

– MTI –