Európa Liga – Hazai pályán kapott ki és került hátrányba a DVSC

Debrecen – A Debreceni VSC-TEVA hazai pályán 2-1-re kikapott a fehérorosz Torpedo Zsodzinától a labdarúgó Európa Liga-selejtező második fordulós párharcának csütörtöki első mérkőzésén.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, 1. mérkőzés:

Debreceni VSC-TEVA – FK Torpedo Zsodzina (fehérorosz) 1-2 (1-1)

Debrecen, 6000 néző, v.: Trattou (ciprusi)

gólszerzők: Tisza (2.), illetve Zaginajlov (23.), Klopockij (88.)

sárga lap: Brkovic (50.), Mészáros K. (52.), Varga J. (88.), illetve Pankovec (25.), Sapoval (31.), Scserbo (68.)

Debreceni VSC:

Radosevic – Jovanovic, Brkovic, Mészáros R., Korhut – Mészáros K. (Djelmic 63.), Varga J., Holman (Ferenczi 82.), Szakály P. – Castillion (Takács 57.), Tisza

Torpedo Zsodzina:

Fomicsev – Scserbo, Klopockij, Cseljagyinszkij, Pankovec – Afanaszjev, Hacsaturjan (Pavjukavavec 80.), Sapoval, Gyemidovics – Lucevics, Zaginajlov (Trapaska 69).

Jobban nem is kezdhette volna a mérkőzést a DVSC, hiszen Tisza góljával már a második percben megszerezte a vezetést. Az első játékrész folytatásában két hatalmas helyzete is volt a hazai csapatnak, gólt mégis a vendégek rúgtak a félidő közepén. A fehérorosz kupagyőztes találata “megfogta” a debrecenieket, akik újabb komoly helyzetet már nem tudtak kialakítani a szünetig.

A második félidőben aztán jóval kiegyenlítettebb játékot láthatott a közönség, sőt az igazi veszélyt a vendégek néhány kontratámadása jelentette. A Loki teljesítménye csak ritkán hozta tűzbe a szurkolókat, és ahogy telt az idő, a drukkerek egyre gyakrabban füttyszóval adtak hangot nemtetszésüknek. A csattanó a végére maradt: a fehéroroszok szabadrúgásból két perccel a rendes játékidő vége előtt betaláltak, s ezzel megnyerték a meccset.

– MTI –