Európa Liga – Hátrányból fordítva nyert Debrecenben a Rosenborg

Hátrányból fordítva nyert Debrecenben a Rosenborg
Hátrányból fordítva nyert Debrecenben a Rosenborg - © Fotó: Matey István
Debrecen, 2015. július 30., csütörtök (MTI) – A norvég Rosenborg hátrányból fordítva 3-2-re nyert a Debreceni VSC vendégeként a labdarúgó Európa Liga-selejtező 3. fordulójának első, csütörtöki mérkőzésén.

A hajdúsági együttes a vereség miatt nagyon nehéz helyzetből várja az egy hét múlva esedékes visszavágót.

Európa Liga-selejtező, 3. forduló, első mérkőzés:

Debreceni VSC-Rosenborg (norvég) 2-3 (1-0)

Debrecen, Nagyerdei Stadion, 10 532 néző, v.: Neil Doyle (ír)
gólszerzők: Balogh N. (33.), Bódi (90.), illetve Mikkelsen (52., 87.), Helland (58.)
sárga lap: Varga J. (49.), Brkovic (57.), illetve Helland (45.)

Debreceni VSC:

Verpecz – Jovanovic, Brkovic, Máté P., Korhut – Bódi, Varga J., Szakály P. (Zsidai, 84.) – Balogh N., Sidibe (Castillion, 64.), Tisza (Mihelic, 84.)

Rosenborg:

A. Hansen – Svensson, Eyjólfsson, Skjelvik, Dorsin – Jensen, Selnaes, Midtsjö – Helland (De Lanlay, 73.), Söderlund (Vilhjálmsson, 79.), Mikkelsen (Riski, 91.)

Nagyszerűen kezdett a Debrecen, a meccs elejétől ugyanolyan támadó felfogásban, harcosan és ellenfelét letámadva futballozott, ahogy azt tette az előző, Skonto elleni párharc 9-2-re megnyert hazai visszavágóján. A hajdúságiak bátor játékuknak köszönhetően már az első tíz percben két nagy helyzetet dolgoztak ki, azonban mindkettő kimaradt. Ezt követően is a magyar együttes játszott fölényben, ez pedig bő félóra után góllá érett Balogh pontos lövésével. Pár perccel később a norvégok egy akcióból kétszer is a kapufát találták el, igaz, a szünet előtt a Debrecennek is volt újabb lehetősége.

Szünet után jelentősen megváltozott a játék képe: a Rosenborg átvette az irányítást, és nagy nyomás alatt tartotta a debreceni kaput. A hazaiak nem tudták megtartani minimális előnyüket, ugyanis Rosenborg szűk negyedóra alatt megfordította az állást. Ezt követően az északi gárda visszahúzódott, átengedte a területet a Debrecennek, amely ugyan próbálkozott becsülettel, de sokáig nem találta a rést a betömörülő védelmen. A hajrában is meddő mezőnyfölényben játszott a magyar csapat, de a Rosenborg egy gyors ellentámadás végén ismét betalált, majd Bódi egy kapusról kipattanó labdát értékesített az utolsó percben, így a szépítéssel maradt némi esélye Kondás Elemér együttesének a továbbjutás kiharcolására.

– MTI –