jegyzet

2020.04.24. 20:58

Szurkolók nélkül

Bakos Attila

Március közepe óta megállt a sportélet. Üresek a stadionok, csarnokok, uszodák és edzőpályák. A rajongók, sőt – túlzás nélkül – függők, hogy enyhítsenek elvonási tüneteiken korábbi meccsek, versenyek ismétléseit nézik a tévében vagy az interneten, csak hogy az érzésből valami meglegyen. Nekik, nekünk bármi jó, képesek vagyunk perceken keresztül homokba vájt pályán száguldozó üveggolyóknak drukkolni. A szurkolók töltik meg élettel a sportot, ők építik a sárga falat Dortmundban, általuk lett himnusz a You’ll Never Walk Alone, és miattuk van hétről hétre pokol a Hódosban.

Jelenleg a legnagyobb futballszervezetek fejesei minden erejükkel azon vannak, hogy be lehessen fejezni a bajnokságokat, sorozatokat, a televíziós és szponzori bevételek miatt, ami természetesen érthető a klubok jövőjét tekintve. De, ha ez sikerül is, nem olyan lesz, amilyennek lennie kellene. Nehéz elképzelni úgy egy Bajnokok Ligája-döntőt, hogy az edzők és játékosok egy-egy bekiabálása töri meg a csendet, vagy bajnokavatást székek tízezrei előtt, aztán kiürült utcákon vonuló győzelmi parádét. Pedig valószínűleg ez vár ránk. Most bizonyosodik majd be igazán, hogy ez az egész mennyivel szegényebb a lényeg – a szurkolók – nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában